FOTO Ecologiştii au plantat 200 mii de puieţi. 23 foste depozite de deşeuri se vor transforma peste ani în pădure

FOTO Ecologiştii au plantat 200 mii de puieţi. 23 foste depozite de deşeuri se vor transforma peste ani în pădure

Ultima acţiune din cadrul campaniei a avut loc în 11 aprilie, în satul Pomi

Campania de plantare de primavără iniţiată de ecologiştii de la APM Satu Mare în perioada “Luna Pădurii” s-a finalizat. S-a tras linie, rezultatele fiind: 209.000 de puieţi plantaţi pe 23 de amplasamente a fostelor depozite de deşeuri din mediul rural.

Prin acţiunea de plantare din 11 aprilie de pe perimetrul "Satului de lut" din comuna Pomi s-a finalizat campania de plantare de primavără iniţiată de APM Satu Mare în perioada “Luna Pădurii”.

La acţiune au participat autorităţile locale alături de reprezentanţi ai Asociaţiei "Satul de lut" dar şi elevi împreună cu cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Pomi.

În preambulul acţiunii, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a adresat cuvinte de mulţumire privind modul de desfăşurare a campaniei de plantare din primăvara anului 2014 şi i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să se implice şi pe viitor la acţiuni de protecţie a mediului, mai ales că locaţia satului de lut este una în mijlocul naturii şi prin dezvoltarea acesteia se va dezvolta şi turismul ecologic în zonă.

Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a făcut apoi un bilanţ privind modul de desfăşurare a campaniei de plantare, amintind că pe perioada "Lunii Pădurii" s-au plantat 209.000 de puieţi pe raza a 21 de comune pe 23 de amplasamente a fostelor depozite de deşeuri din mediul rural, campanie care se va continua şi în toamnă, cu speranţa implicării tuturor factorilor pentru a fi o campanie reuşită. 

După cuvântul de bun venit adresat de  viceprimarul comunei, gazda ampasamentului "Satul de lut", s-a dat startul acţiunii de plantare a celor 50 de puieţi de stejar peduncular.

Primii puieţi au fost plantaţi de Adrian Ştef, sub îndrumarea reprezentantului Direcţiei Silvice prezent. Exemplul lui a fost luat apoi de toti cei prezenţi, inclusiv de un băieţel de doar trei ani care a plantat şi el bucuros un puiet de stejar.
 

Vă recomandăm şi

Fostul director al Agenţiei de Mediu Vaslui, condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru corupţie

Sportul Altfel în săptămâna altfel. Ateliere sportive pe Stadionul de Rugby

Radu Mazăre, despre Portul Constanţa: „E un război mare şi dur“

Luna aceasta se numără animalele protejate din pădurile judeţului

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: