Concluzie şocantă în ancheta de la Aciua: Pastorul şi-a omorât fiul cu o macetă, după care s-a sinucis

Concluzie şocantă în ancheta de la Aciua: Pastorul şi-a omorât fiul cu o macetă, după care s-a sinucis

Raportul medico-legal a confirmat din start varianta asasinatului urmat de sinucidere

Anchetatorii au finalizat ancheta referitoare la crima înfiorătoare produsă în urmă cu şase luni în localitatea Aciua. Legiştii au stabilit că varianta asasinatului urmată de o sinucidere este cea mai plauzibilă, după ce testele ADN au confirmat şi ele acelaşi lucru. Astfel, potrivit anchetatorilor, pastorul bistriţean şi-ar fi ucis fiul cu o macetă, iar apoi s-a sinucis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Descoperirea macabră a fost făcută în urmă cu şase luni de către nişte săteni din Aciua. Într-o autoutilitară abandonată pe un teren viran au găsit trupurile neînsufleţite ale unui bărbat din Bistriţa, Traian Blaga, şi a fiului său Timotei.

Anchetatorii criminalişti au luat în calcul mai multe variante, mergând iniţial pe cea a crimei în scop de jaf. Însă în urma testelor ADN şi al probelor analizate cu atenţie, au ajuns la o concluzie şocantă: pastorul Blaga şi-a ucis fiul cu sânge rece, după care şi-a pus capăt zilelor, dar nu înainte de a încerca să incendieze maşina.

Apropiaţii familiei Blaga susţin că pastorul nu şi-ar fi putut omorî copilul, mai ales că acesta a fost conceput în urma unor tratamente medicale. Tot apropiaţii familiei Blaga susţin că soţia acestuia Lidia ar fi fost ameninţată chiar de către cei care anchetează acest caz, aceştia sugerându-i că dacă va ataca în instanţă decizia lor vor face publice lucruri mai puţin plăcute despre pastor. Se pare că soţia pastorului ştia că acestea vor fi rezultatele anchetei încă de acum o lună.

Din punctul meu de vedere lucrurile nu s-au întâmplat aşa cum sunt prezentate. Am fost la ei în casă de atâtea ori şi nu cred că ar fi capabil de aşa ceva. Concluzia anchetei este o dovadă în plus de incompetenţă din partea celor care s-au ocupat de caz. Au fost ignorate multe dintre probele existente. Ca şi în alte situaţii, mortul a fost scos vinovat”, povesteşte o apropiată a familiei Blaga, ce preferă să rămână anonimă.

Anchetatorii au mai stabilit că pastorul Blaga avea probleme financiare, în ziua sângerosului eveniment trebuind să achite chirii de aproximativ 7.000 de euro pentru casele de tip familial din Bistriţa ale mişcării Calvary Chapel.

În cele din urmă raportul medico-legal a confirmat din start varianta asasinatului urmat de sinucidere.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că B.A.T. a incendiat autoutilitara, folosind motorina cumpărată în acest scop. În timpul incendiului, acesta i-a aplicat minorului B.T. lovituri la nivelul capului şi gâtului cu ciocanul şi maceta, corpuri delicte identificate la faţa locului, lovituri care i-au cauzat moartea, după care, cu aceeaşi macetă şi-a provocat o leziune la nivelul gâtului, secţionându-şi vasele sangvine. În aceste împrejurări B.A.T. a inhalat importante cantităţi de fum şi monoxid de carbon, care i-au provocat moartea”, se arată în raport.

Conform raportului medico-legal, moartea acestuia survenea şi din cauza leziunii autoprovocate la nivelul gâtului. Pe cele două cadavre nu au fost identificate urme de autoapărare. Expertizarea genetică ADN a corpurilor delicte şi a altor obiecte ridicate de la faţa locului au pus în evidenţă profilul genetic aparţinând celor doi decedaţi şi nu alte profile.

“Din analiza şi interpretarea tuturor probelor administrate, rezultă fără putinţă de tăgadă faptul că, în cauză s-a comis infracţiunea de omor calificat, pe raza localităţii Aciua, jud. Satu Mare, în autoutilitară, la data de 6.VIII.2013, omor comis asupra minorului B.T. de către tatăl său, B.A.T., după care acesta   s-a sinucis. În cursul cercetărilor s-au exclus succesiv variantele privind omorul în scop de jaf sau interes material, omorul în scopul recuperării unor sume de bani sau omorul din răzbunare”, transmite procurorul Gabriela Pop.

Anchetatorii au mai stabilit că pastorul Blaga avea probleme financiare, în ziua sângerosului eveniment trebuind să achite chirii de aproximativ 7.000 de euro pentru casele de tip familial din Bistriţa ale mişcării Calvary Chapel.

Bistriţeanul omorât alături de fiul său pe un câmp din Satu Mare este Adrian Traian Blaga, asistentul pastorului bisericii Calvary Chapel din Bistriţa şi administratorul asociaţiei Începuturi Noi, care oferă asistenţă socială copiilor orfani sau abandonaţi de către părinţi din judeţul Bistriţa-Năsăud. Adrian Blaga, în vârstă de 39 de ani, pornise spre Satu Mare cu intenţia de a identifica o tabără pentru copiii pe care-i avea în grijă în cadrul Asociaţiei Începuturi Noi pe care o conduce. Era însoţit de fiul său în vârstă de 9 ani, Timotei, care de trei ani de zile practica luptele greco-romane la un club din Bistriţa.

Cei doi au fost găsiţi decedaţi pe 6 august 2013 pe un câmp de pe raza localităţii Aciua, comuna Pomi, în autoutilitara cu care au şi mers în Satu Mare. Cadavrele celor doi au fost găsite sub banchetele din spate, pline de lovituri în zona capului şi cu tăieturi la nivelul gâtului.

Maşina a fost incendiată, cel mai probabil pentru ascunderea urmelor, însă flăcările au afectat doar partea din faţă a autoutilitarei, trupurile celor doi nefiind atinse de incendiu.

Soţia pastorului a pierdut legătura cu cei doi luni, 5 august, atât Adrian Blaga cât şi fiul lor Timotei nemaiputând fi contactaţi. Pe 6 august, femeia s-a prezentat la poliţie unde le-a spus oamenilor legii că nu mai poate să-şi contacteze soţul din data de 5 august. Cei doi au fost daţi în urmărire naţională, marţi, 6 august.
 

Vă recomandăm şi:

Ipoteză-şoc: pastorul şi-a omorât copilul şi s-a sinucis

Borseta şi telefonul mobil al pastorului Adrian Blaga, găsite în judeţul Sălaj, de către un cioban

ADN-ul criminalilor pastorului din Bistriţa, asasinat cu o cruzime de nevăzut, nu se află în baza de date a poliţiştilor
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările