Marele actor Mircea Diaconu va deschide printr-un colocviu Festivalul de Teatru Studenţesc SPOT de la Carei

Marele actor Mircea Diaconu va deschide printr-un colocviu Festivalul de Teatru Studenţesc SPOT de la Carei

Mircea Diaconu va susţine colocviul de la ora 17.00, la Carei  FOTO  arhivă

Prima zi a Festivalului de teatru studenţesc SPOT va debura astăzi cu un colocviu susţinut de către un invitat de seamă: actorul Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii şi de curând romancier debutant. Întâlnirea cu reputatul om de cultură va avea loc în Sala de sport a Colegiului Tehnic “Iuliu Maniu”, de la ora 17.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ediţia de anul acesta se va concentra în jurul Teatrului Municipal Carei, a particularităţilor turistice locale - ştrand, Grădina Viilor, Castelul Karolyi - a experienţei acumulate cu ocazia ediţiilor precedente şi a uriaşei reţele de relaţii astfel creată. Tocmai din această cauză ediţia SPOT 7 este cea mai importantă de până acum. Ea închide o primă etapă din viaţa Festivalului, cea care a început într-un teatru ruină, a continuat într-o sală de sport, pentru a reveni, la anul, acolo unde îi este locul: într-un teatru renovat!

Pe durata celor şapte zile de festival careienii vor avea parte de o serie de premiere, cum ar fi spectacolele pentru copii, de nu mai puţin de 21 de spectacole, în patru limbi (română, maghiară, germană şi engleză) trei concerte, două expoziţii, prezentate de invitaţii din Anglia, Elveţia, Germania, Ungaria, Serbia şi România. Şi tot anul acesta, în cadrul SPOT, va avea loc sărbătorirea a 25 de ani de la înfiinţarea primei mişcări teatrale locale de amatori. 

În 2013, Festivalul SPOT readuce, acasă, actori careieni, găzduieşte trei ateliere de teatru (unul de regie, unul de vorbire şi unul de actorie, deschis, în exclusivitate pentru liceenii careieni), are printre invitaţi artişti şi manageri culturali, profesori şi dramaturgi. Prezenţa lor oferă ocazia de a alcătui o întreagă stagiune a viitorului teatru careian, de a demara desfăşurarea unor tabere de vară, realizarea unor spectacole în parteneriat cu facultăţile invitate, cu teatrele, care sosesc la Carei, cu grupurile de artişti indipendenţi, ce vor fi prezenţi.

Vezi aici programul complet

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările