Familia de funcţionari publici şpăgari. Cum luau mită în bani, cozonaci, carne şi detergenţi un poliţist de la Infracţiuni Economice şi soţia sa, inspector la DSP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Satu Mare şi soţia acestuia, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, au fost trimişi în judecată  pentru luare de mită, după ce ar fi luat în mai multe rânduri şpăgi în bani, produse alimentare dar şi alte bunuri.

Potrivit unui comunicat transmis joi, 23 mai, de Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, poliţistului, agentul Ciprian Ioan Dragoş-Crasnai, i se impută că, în perioada 2016 - 2019, a pretins şi primit 100 euro, respectiv 3.000 lei de la o denunţătoare "în legătură cu îndeplinirea şi neîndeplinirea atribuţiilor din fişa postului", dar şi că a acceptat bunuri în valoare de 360 lei de la o altă femeie.

În cazul soţiei poliţistului, Monica Gheorghina Dragoş Crasnai, sora secretarei Consiliului Judeţean Satu Mare şi fiică de primar, procurorii au reţinut 12 fapte de luare de mită care ar fi fost comise în perioada 2017-2019, când femeia ar fi luat diverse sume de bani, produse alimentare dar şi alte bunuri în valoare de aproximativ 15.000 lei, tot "în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor funcţionale stabilite prin fişa postului". 

Concret, potrivit surselor „Adevărul“, poliţistul ar fi cerut mită în timpul unor acţiuni realizate pentru prevenirea fraudelor, la societăţi comerciale din Satu Mare, în timp ce soţia lui lua şpăgi în timpul inspecţiilor. "Luau carne, cozonaci, vin, inclusiv detergenţi, unele dintre bunuri fiind găsite în timpul percheziţiilor dispuse în acest caz", a precizat sursa citată.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Satu Mare, cei doi soţi urmând să fie judecaţi sub control judiciar.  În faţa procurorilor, atât agentul Ciprian Ioan Dragoş Crasnai cât şi soţia sa, Monica Gheorghina Dragoş Crasnai au uzat de dreptul la tăcere. 

Femeia se află în concediu de odihnă până în luna iunie însă, cum între timp procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au comunicat conducerii DSP că au trimis-o în judecată, ea nu va mai putea efectua activităţi de teren şi de inspecţie.

 Totodată, agentul de poliţie a fost pus la dispoziţia conducerii Inspectoratului judeţean de Poliţiei Satu Mare. 

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite