Elevii sătmăreni se vor întrece pentru ca spaţiile verzi din curţile şcolilor să fie extinse

Elevii sătmăreni se vor întrece pentru ca spaţiile verzi din curţile şcolilor să fie extinse

Instituţia de invăţământ câştigătoare va fi premiată cu amenejarea unei zone verzi şi extinderea spaţiilor verzi din curtea şcolii

După ce în 12 februarie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare a lansat concursul „Oaza Verde pentru Sănătate“, instituţiile de învăţământ nu au stau mult pe gânduri pentru a se înscrie. Numărul celor înscrise este de 15, un număr destul de mare, după cum declară şi Adriana Culda, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare  în colaborare cu Primăria municipiului Satu Mare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Direcţia Silvică Satu Mare a lansat printr-o conferinţă de presă, în urma semnării unui protocol de colaborare din data de 12 februarie, concursul ”Oaza de verde pentru educaţie”. Concursul se va finaliza în luna mai 2013 cu ocazia Zilei Parcurilor când vor fi premiate instituţiile de învăţământ sătmărene care au atins cel mai bine obiectivul concursului: extinderea spaţiului verde din incinta curţilor instituţiilor de învăţământ şi crearea unei noi zone verzi inedite, care va avea un scop instructiv educativ şi recreativ pentru elevi şi cadre didactice.

În urma finalizării perioadei de înscriere la concurs şi-au manifestat dorinţa de a se implica 15 instituţii de învământ din municipiul Satu Mare (3 şcoli gimnaziale, 7 licee, 5 grădiniţe):  Şcoala Gimnazială ”Octavian  Goga”, Şcoala Gimnazială  nr. 10, Şcoala Gimnazială ”Mircea Eliade”, Liceul Reformat, Colegiul Economic ”Gh. Gragoş”, Liceul Tehnologic ”Contantin Brâncuşi”, Liceul Teologic Romano Catolic ”Ham Janos”, Colegiul Tehnic ” Elisa Zamfirescu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”George Emil Palade”, Colegiul Naţional ”Ioan Slavici”, Grădiniţele cu Program Prelungit nr. 4, 6, 9, 11, 33 şi ”Draga Mea”.

Centralizând solicitările venite din partea acestor instituţii de învăţământ, materialul săditor necesar (113 puieţi de stejar pedunculat, 30 puieţi de stejar roşu şi 97 puieţi de mesteacăn) va fi asigurat de Direcţia Silvică Satu Mare, iar butucii solicitaţi vor fi asiguraţi de Primăria municipiului Satu Mare.

În vederea desfăşurării în condiţii optime a concursului ”Oază verde pentru educaţie” s-a realizat un grup de lucru  format din specialiştii instituţiilor partenere în organizarea concursului, care  vor face o vizită în teren în perioada 18 – 22 martie la toate cele 15 instituţii de învăţământ înscrise. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările