Elevii de la „Mihai Eminescu“ au câştigat un laborator high-tech

Elevii de la „Mihai Eminescu“ au câştigat un laborator high-tech

Ei sunt o parte din echipa „Multitouch“, care a reuşit să realizeze un proiect de 100 de puncte

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Satu Mare a câştigat un superlaborator, cu patru mese multitouch, un server, un proiector, o tablă inteligentă şi un laptop. Echipa „Multitouch” a Colegiului a luat locul I cu tema Univers-Aviaţie-Zbor cu un proiect complex intiluat „Omul de la pământ la cer“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prezentarea proiectului a avut loc în cadrul mai multor evenimente şi fiindcă a obţinut punctajul maxim, respectiv 100 de puncte, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ Satu Mare va primi din partea SIVECO România un laborator high tech, format din patru mese multitouch, un server, un proiector, o tablă inteligentă şi un laptop. Aceste echipamente le vor folosi elevilor în dezvoltarea următoarelor lor proiecte într-un mediu virtual, utilizând tehnologia multitouch şi aplicaţiile software corespunzătoare. Valoarea exactă a echipamentelor nu se cunoaşte, dar cei implicaţi în proiect cred că trece de câteva mii de euro.

„Multitouch“, profesori şi elevi
Echipa „Multitouch” este formată din 18 profesori şi 25 de elevi înscrişi în concurs, alături de care s-au implicat şi alţi elevi ai liceului sătmărean. Totodată, un număr impresionant de experţi în domeniul aviaţiei şi a ingineriei aerospaţiale au ales să sprijine echipa sătmăreană. Printre cei care au sprijinit proiectul se numără nume sonore precum Dumitru Prunariu, Alexandru Mironov, care va sosi la Satu Mare special pentru acest eveniment, Octavian Thor Pleter, Marian Stan, Tiberiu Iosub, Radu Cioponea sau Cătălin Prunariu. „Noi am postat pe internet un anunţ prin care căutam specialişti din domeniu care să ne ajute la proiect. În câteva zile, însă, am început să primim mesaje de la experţi celebri din domeniu şi aşa am ajuns să beneficiem de sprijinul şi experienţa lor”, spune Raul Perşa , elev în clasa a XII-a şi coordonator al elevilor în cadrul proiectului.

Cursul, implementat la nivel naţional
Concursul de proiecte s-a desfăşurat în perioada septembrie 2010 – martie 2011 şi a adunat echipe concurente din toată ţara. La nivel naţional, doar trei şcoli, printre care se numără şi colegiul sătmărean, au obţinut punctajul maxim. „Este o muncă enormă ceea ce au făcut elevii în cadrul acestui proiect vast. Am reuşit să implementăm acest curs în programa naţională, iar elevii care îl vor urma vor descoperi o profesie de elită, oportunităţi de carieră şi înainte de toate, modele umane”, spune Georgeta Cozma profesoară de limba română  şi coordonatoare a proiectului.

Cifre: 43 de elevi şi profesori formează echipa „Multitouch“

citeste totul despre: