Dosar penal pentru mită electorală întocmit la Satu Mare

Dosar penal pentru mită electorală întocmit la Satu Mare

Poliţia a fost sesizată printr-un apel la 112. Arhivă

Administratoarea unui magazin din satul Lucăcel, judeţul Satu Mare, este acuzată de mită electorală şi riscă sa facă puşcărie dacă va fi găsită vinovată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din satul Lucăcel, judeţul Satu Mare, au fost sesizaţi prin apel la 112 că în localitate se împart pachete cu alimente sub formă de mită electorală, cu scopul de a determina oamenii să voteze un anumit candidat.

Administratoarea unui magazin din Lucăceni, o femeie în vârstă de 44 de ani, a distribuit pachete cu zahăr, ulei, făină şi orez mai multor localnici, sugerându-le să voteze un anumit candidat la funcţia de primar al comunei Berveni.

Pe lângă persoana care a oferit bunuri, au fost identificate de către poliţiştii rurali şi 7 persoane care au primit aceste pachete. Produsele alimentare au fost confiscate.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de oferire, respectiv primire de bunuri, în timpul campaniei electorale, în scopul determinării alegătorilor de a vota un anumit candidat.

Mita electorală este pedepsită de lege cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările