Doi tineri îşi împart locuinţa cu tarantule şi şerpi

Doi tineri îşi împart locuinţa cu tarantule şi şerpi

Eranio (foto dreapta) are propria colonie de viermi

Tarantulele şi şerpiii ocupă un loc important în vieţile unor tineri sătmăreni.  Preţul la cumpărare depinde de specie, mărime şi sex. Oraşele cele mai apropiate de unde tinerii îşi procură astfel de animale de expoziţie sunt Cluj şi Baia Mare.

Eranio Petruşka şi Lica Bogdan sunt doi tineri sătmăreni pasionaţi de animale exotice. Cei doi deţin de câţiva ani buni, câteva exemplare frumoase de tarantule de diferite culori, albastre, violete, galbene, maronii, tarantule arboricole şi terestre.

Camera tânărului Lica Bogdan (Ene), 18 ani, găzduieşte de 2 ani încoace şi alţi locatari: patru tarantule şi trei şerpi neveninoşi. Şerpii sunt de casă şi de cereale şi măsoară între 40-50 de centimetri. „Visam să am propriile mele tarantule de când am văzut filmul „Singur acasă“, susţine Bogdan. Atât de mult îşi dorea o tarantulă încât, în urmă cu doi ani, a renunţat la fumat pentru a-şi aduna bani să îşi cumpere vietatea care îl obseda atât de mult. „Am adunat 120 de lei şi am cumpărat tarantula de la un prieten din Cluj. Şi restul tarantulelor şi şerpii i-am cumpărat tot din Cluj, câteva luni mai târziu.  Atât tarantulele cât şi şerpii îi hrănesc cu gândaci şi greieri africani pe care îi cumpăr de la Pet Shop“, a declarat Bogdan. 

Muşcat de tarantulă

Pe mâna stângă Bogdan are o cicatrice mică semn rămas de la o muşcătură de tarantulă. „Majoritatea oamenilor cunosc puţine lucruri despre aceste animale exotice. Ei vorbesc din auzite şi spun că tarantulele sunt periculoase. Eu am fost muşcat la mână însă în afară de o înţepătură de albină nu am simţit nimic. Mi-a rămas cicatrice iar disconfortul a durat aprioximativ 20 de minute“, susţine Bogdan. Pe lângă cele din terarii, Lica Bogdan, mai are trei tarantule conservate pe care le păstrează cu sfinţenie.      

Vis de Ibiza

Un alt tânăr pasionat de aceste vietăţi exotice este şi Eranio Petruşka de 17 ani. În urmă cu câţiva ani unchiul său din în Ibiza i-a promis o tarantulă însă transportul era prea scump aşa că a renunţat. Nu a trecut mult şi Eranio şi-a cumpărat un pui de tarantulă de la o persoană din Baia Mare la preţul de 60 de lei.  Acum are acasă o tarantulă adultă şi doi pui pe care le ţine în terarii în condiţii optime. „ Au nevoie de temperaturi între 20-30 de grade şi un mediu cu o umiditate de 60-85%. Dacă nu au acest mediu, tarantulele nu trăiesc. Sunt vietăţi foarte sensibile“, susţine Eranio. Pentru a le asigura hrana permanentă, tânărul şi-a înfiinţat şi o colonie de viermi de făină pe care îi ţine în cutii. În ambele cazuri părinţii şi-au susţinut copii   


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: