Doi marocani, prinşi de poliţiştii de frontieră într-un taxi. Unde intenţionau să ajungă bărbaţii

Doi marocani, prinşi de poliţiştii de frontieră într-un taxi. Unde intenţionau să ajungă bărbaţii

Marocanii au fost opriţi de poliţiştii de frontieră. FOTO: Poliţia de Frontieră

Doi cetăţeni din Maroc, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră într-un taxi în municipiul Satu Mare. Bărbaţii intenţionau să ajungă într-o ţară din Europa de Vest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi cetăţeni din Maroc au fost surprinşi de către poliţiştii de frontieră într-un autoturism în regim de taxi. Acţiunea s-a desfăşurat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.
 
„Drept urmare, s-a procedat la urmărirea taxiului, care s-a desplasat spre ieşirea din localitatea Satu Mare, către frontiera de stat a României cu Ungaria. La scurt timp, poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, care circula în regim de taxi, în care au identificat două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul serviciului teritorial, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii identităţii acestora”, a arătat Iulia Stan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.
 
Cei doi bărbaţi în vârstă de 28, respectiv 30 de ani sunt solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.
 
Cei doi cetăţeni străini au fost preluaţi în cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş, iar în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, precum şi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: