Disperare în unele cartiere din Satu Mare. Sute de sătmăreni au rămas fără gaz de duminică: „Totul e premeditat. Au venit noaptea şi ne-au oprit gazul”

Disperare în unele cartiere din Satu Mare. Sute de sătmăreni au rămas fără gaz de duminică: „Totul e premeditat. Au venit noaptea şi ne-au oprit gazul”

Afişul care a apărut în scările de bloc între timp ce locatarii se interesau după firme specializate

Sute de sătmăreni din diferite cartiere ale municipiului sunt disperaţi după ce duminică seara le-a fost sistat gazul, din cauza unor scurgeri. Locatarii cred că totul a fost premeditat, după ce imediat de la detectarea problemei în scările de bloc au apărut afişe unde erau prezentate serviciile unei firme specializată în astfel de reparaţii.

Mai multe cartiere din municipiul Satu Mare au rămas fără gaz încă de duminică seara. Locuitorii sunt disperaţi şi revoltaţi totodată din cauză că cei de la E. ON Gaz ar fi intervenit la faţa locului abia după  câteva ore de la anunţarea scurgerilor. Ba mai mult, după ce un echipaj s-a prezentat la faţa locului şi a oprit gazul, sătmărenilor nu li s-a spus care este problema, ci doar au fost informaţi că reparaţiile aferente trebuie executate de o firmă specializată.

Interesant este faptul că la scurt timp de la sistarea gazului, în scările de bloc afectate au apărut tot felul de afişe unde erau prezentate serviciile unei firme specializată în astfel de reparaţii.

Locatarii au sunat la acel număr, însă firma respectivă le-a cerut acestora suma de 6.000 de lei, pe când alte firme cu acelaşi profil, tot din Satu Mare, le-au cerut pentru aceleaşi servicii doar 2.000 lei.

Unul dintre sătmărenii care au rămas fără gaz a postat azi pe un site de socializare întreaga poveste.

“Duminică,  în jurul orei 20.00, am constatat un puternic miros de gaz la parterul imobilului. Am sunat la toate numerele de telefon de urgenţă ale EON însă nici un echipaj nu s-a deplasat la faţa locului. Însă luni dimineaţa, în jurul orei 07.00, au constatat că cineva a oprit regalatorul de gaz de la scara blocului. Având în vedere că mirosul de gaz se simţea în continuare iar gazul a fost oprit, oamenii s-au panicat şi au sunat într-una la cei de la gaz. Între timp, pe avizierul scării blocului a fost lipit anunţul unei firme care execută reparaţii la instalaţia de gaz. În jurul orei 13.00, prin sute de insistenţe şi telefoane, ni s-a comunicat faptul că gazul a fost oprit de la cei de la Eon Gaz în urma sesizării din seara precedentă şi că reparaţiile defecţiunilor constate ar trebui efectuate de o firma specializată, deoarece ei nu repară ţevile scării.

Ciudat este faptul că locatarii nu au fost anunţaţi când a sosit echipajul, scara fiind dotată cu sistem interfon. În cele din urmă s-a sunat la aceea firmă care le-a cerut 6.000 de ron pentru executarea reparaţiilor , urmând să schimbe toate ţevile de gaz de pe scara blocului, neştiind exact unde este defecţiunea. Apoi s-a sunat şi la alte firme de specialitate din Satu Mare care au cerut între 1.200 şi 2.000 ron pentru aceeaşi lucrare.

Din telefon în telefon , am aflat că la fel au păţit şi locuitorii a alte 50 de scări de bloc din oraş, rămânând fără gaz  prin aceleaşi metode. Cei de la gaz au sosit seara, după ora 23.00 şi doar au constatat că cineva tot de la ei au pus sigiliul fără a anunţa pe nimeni. Locatarii nemulţumiţi le-au adresat o serie de întrebări la care aceştia nu au avut răspunsuri, dând din umeri”, povesteşte un sătmărean.

Ce spun reprezentanţii E.ON Gaz

Oana Trandafir, responsabilul mass-media pe regiunea de nord, a declarat că în municipiul Satu Mare, la sfârşitul săptămânii trecute, compania naţională de transport a gazelor naturale Transgaz a efectuat operaţiunea de odorizare, prin introducerea etilmercaptanului în sistemul de distribuţie.

Urmare a acestei operaţiuni, începând cu ziua de duminică, 27 aprilie, la dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie s-a înregistrat un număr mare de solicitări din partea consumatorilor care sesizau prezenţa mirosului specific de etilmercaptan.

Angajaţii companiei au verificat situaţiile sesizate fiind luată măsura de sistare a serviciului de distribuţie la imobilele unde au fost detectate scăpări de gaz la instalaţia interioară, această măsură fiind legală şi obligatorie pentru siguranţa consumatorilor.

“Consumatorii afectaţi de sistarea alimentării cu gaz au fost informaţi cu privire la demersurile necesare pentru reluarea alimentării, operaţiune care se face doar după efectuarea reparaţiilor la instalaţia de gaz de către firme autorizate. Conform legislaţiei în vigoare  de alegerea firmei şi efectuarea reparaţiilor necesare la instalaţia de gaz este responsabil consumatorul în a cărui proprietate se află instalaţia interioară”, spune Oana Trandafir, responsabilul mass-media pe regiunea de nord.

Vă recomandăm şi

Consiliul Concurenţei analizează preluarea unei firme care verifică instalaţiile de gaze de către E.ON şi Adrem Invest

Rusia ar putea instala arme nucleare în Crimeea

Festivalul Primăverii aduce muzicieni japonezi pe scena Filarmonicii din Oradea

FOTO Străzile din Bacău, asfaltate cu tot cu răsuflătorile de gaz. Sute de găuri, date de EON, pentru evitarea exploziilor

Cupa României la handbal masculin se desfăşoară la Ploieşti

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: