Directori de şcoală din Satu Mare, acuzaţi că au făcut campanie electorală. ISJ intervine: „Atitudini reprobabile“

Directori de şcoală din Satu Mare, acuzaţi că au făcut campanie electorală. ISJ intervine: „Atitudini reprobabile“

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare sursă foto Facebok ISJ Satu Mare

Mai mulţi directori ai unor şcoli din judeţul Satu Mare s-au implicat în campania electorală, afirmând că angajaţii instituţiei pe care o conduc susţin anumite partide politice. Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a anunţat că s-a autosesizat şi se detaşează de astfel de acţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a anunţat că mai mulţi directori ai unor instituţii de învăţământ s-au implicat direct în campania electorală privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.
 
Aceştia ar fi afirmat în spaţiul public că angajaţii instituţiei pe care o conduc susţin anumite partide politice, lucru interzis de altfel prin articolul 7 din Legea Educaţiei Naţionale.
 
„Anumiţi directori de instituţii de învăţământ s-au erijat într-o portavoce a instituţiei pe care o conduc şi au afirmat în spaţiul public, pe canalele de socializare, că angajaţii instituţiei pe care o conduc susţin în mod făţiş anumite partide politice. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare dezaprobă, în mod vehement, astfel de atitudini reprobabile. Mai mult, sub nicio formă nu ar trebui implicaţi elevii în astfel de acţiuni politice sub tutela conducerii instituţiilor de învăţământ. 

În acest sens, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare se detaşează în mod clar şi definitoriu de astfel de acţiuni politice în cadrul unităţilor de învăţământ şi atenţionează conducerile unităţilor de învăţământ din judeţ cu privire la faptul că legislaţia în vigoare nu permite ca, în şcoli, să se facă politică, potrivit prevederile articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale, coroborate cu art. 4 din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin ordinul nr. 5.447 din 31 august 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 827 din 9 septembrie 2020, care stipulează următoarele: „În unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi activităţile de natură politică şi prozelitismul religios”.
 
Reamintim tuturor cadrelor didactice cu funcţii de îndrumare şi control că activităţile de natură politică sunt interzise în spaţiile destinate învăţământului, inclusiv în timpul sau în afara cursurilor, în vacanţe, în timpul repausului săptămânal şi a sărbătorilor legale.
 
Totodată, adeziunea politică a acestor cadre didactice este o opţiune proprie şi, sub nicio formă, nu poate implica instituţia de învăţământ pe care o conduc. În egală măsură, considerăm faptul că mediul şcolar trebuie să fie unul propice dezvoltarii armonioase a elevilor, independent de doctrine politice, prozelitism religios şi alte influenţe externe. Ne dorim ca principiile enunţate în Legea Educaţiei Naţionale să fie respectate cu maximă seriozitate şi responsabilitate”, a transmis ISJ Satu Mare prin intermediul unui comunicat de presă. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările