Dilema gospodinelor care fac dulceaţă de struguri: cu sau fără sâmburi. „Conţin antioxidanţi şi-s buni pentru organism“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care sunt mai pretenţioşi pot elimina sâmburii de la struguri cu un an sau o scobitoare
Cei care sunt mai pretenţioşi pot elimina sâmburii de la struguri cu un an sau o scobitoare

Dulceaţa de struguri este un produs de sezon care se găteşte la fel ca orice altă dulceaţă. Ceea ce o face diferită este faptul că puţină lume s-a gândit până acum să o prepare, fiind un produs rar.

Fiind sezonul recoltei din grădina şi livadă, gospodinele sunt în continuă mişcare, având activitate intensă pentru a conserva pentru iarnă cât mai mult din producţia recoltată. Produsele tradiţonale precum bulionul, zacusca, gogoşarii la borcan sunt deja în cămara, aşa că blogeriţa culinară Gina Bradea are o altă provocare pentru gospodine.

Dulceaţa de struguri este ceea ce ea le îndeamnă pe românce să pregătească pentru iarnă, fiind un produs care poate să îndulcească cele mai friguroase zile din sezonul viitor.

„Dulceaţa naturală de struguri, reţetă simplă, fără conservanţi, doar cu struguri şi zahăr. Cea mai simplă şi mai rapidă. Cea mai simplă şi mai rapidă reţetă de dulceaţă de struguri naturală, cu o aromă fantastică, boabe de strugure perfect confiate, ca nişte stafide ănsiropate.

Dulceaţa naturală de struguri se face din struguri albi, roz sau negri, dacă sepoate fără seminţe, mai ales din strugurii cu boabe mari.  Dacă au seminţe şi vă deranjează, le scoateţi cu un ac sau o scobitoare. E ceva de muncă. Dar puteţi şi să le lăsaţi cu tot cu sâmburi, aceştia conţin antioxidanţi şi sunt buni pentru organism”, afirmă bloggeriţa.

În rest, dulceaţa de struguri se prepară la fel ca orice altă dulceaţă, cu zahăr, căci doar gemul fiind un preparat în care nu se foloseşte zahăr. Această dulceaţă are un gust deosebit, care merită experimentat măcar o dată în viaţă de orice gospodină. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite