De ce „fug” unii români de maşinile cu cutie automată de viteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în domeniul auto afirmă că în România vânzările de maşini cu schimbător automat sunt net inferioare faţă de cele cu schimbător manual, existând o frică a românilor faţă de maşinile automate.

„Românii au prins frică de maşinile cu schimbător automat mai demult, când au fost importate în România primele maşini cu schimbător automat, second-hand. Şi acum se mai dau înapoi kilometri la maşini, dar atunci se dădeau şi mai mult şi se cumpărau maşini cu schimbător automat la care le ceda cutia de viteze după 20.000-30.000 de kilometri, pentru că nu era întreţinută maşina din punct de vedere tehnic aşa cum trebuia”, afirmă Bogdan Cardoş, dealer auto în Austria. 

Frica Românilor faţă de maşinile cu schimbător automat atinge mai multe puncte, pe care Bogdan Cardoş le desfiinţează. Unul dintre acestea este că dacă nu schimbi uleiul în cutia de viteze aceasta va ceda.

„Acesta este un mit adevărat, o cutie de viteze care nu este îngrijită cedează. Dar diferenţa dintre o cutie manuală şi una automată, din punctul de vedere al schimbului de ulei, este de doar 10.000 de km. Adică şi la cele manuale trebuie schimbat uleiul, dar prea puţini fac acest lucru, atâta tot că la cele manuale e nevoie să îl schimbi mai repede cu 10.000 de km decât la cele automate, dar de schimbat tot trebuie schimbat la orice cutie de viteze”, mai afirmă Bogdan. 

Nici motivul că o maşină cu schimbător automat consumă mai mult nu este văzut ca unul suficient de bun ca cineva să aleagă o cutie manuală în detrimentul uneia automate. Consumul poate fi mai mare cu 1%, dar acesta este amortizat de faptul că la condusul în oraş motorul este mai protejat de supraturaţii sau subturaţii. 

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite