De ce e mai recomandat să faci sport dimineaţa: „Eşti mult mai energic pe urmă, peste zi“

De ce e mai recomandat să faci sport dimineaţa: „Eşti mult mai energic pe urmă, peste zi“

Sportul de dimineaţă dă o dispoziţie mai bună peste zi - foto: fitness-god.ro

Sportul făcut dimineaţa are un efect mult mai puternic la cei care doresc să slăbească, nivelul ridicat de testosteron favorizând arderile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sportul devine o componentă tot mai importantă din viaţa fiecărui om, în special cei care au un loc de muncă ce nu presupune prea mult efort fizic şi au un nivel al arderilor de calorii destul de redus. Pentru unii sportul este un mod de a începe ziua pe când alţii îl văd ca un mod de a încheia ziua, urmat doar de un duş fierbinte şi de un somn odihnitor.

Costică Mureşan, personal trainer în Oradea explică de ce antrenamentele de dimineaţă sunt mult mai benefice decât cele de seară şi în aceeaşi măsură mult mai eficiente.

 

„În primul şi primul rând nivelul de testosteron este mai mare dimineaţa . Dacă se doreste o şedinţă hit de aerobic pentru a slăbi atunci atunci dimineaţa între 7 şi 9 este un interval super de timp. Plus, dimineaţa eşti mult mai odihnit şi încărcat de energie. Din punct de vedere cardio şi respirator am o capacitate mai bună asupra efortului dimineaţa”, explică Costică Mureşan.

Antrenamentele de dimineaţă sunt recomandate în special celor care doresc să ardă, mai exact să slăbească şi mai puţin celor care vor să pună masă musculară. Corpul este mai dispus la ardere de calorii după somn, motiv pentru care mulţi antrenori îşi solicită de dimineaţă clienţii care doresc rezultate rapide şi vizibile în slăbire.

De asemenea Costică Mureşan recomandă antrenamentele de dimineaţă şi pentru tonusul pe care acestea îl dau.

„Eşti mult mai energic pe urmă peste zi, mult mai bine dispus, mai vesel. Iar un antrenament dimineaţa poate fi şi mai scurt decât unul de seară, că are acelaşi efect, deci nu trebuie să te gândeşti că dacă mergi dimineata la 7 la sport trebuie să stai până la 9. Dacă la 7 începi antrenamentul la 8 poţi să ieşi din sală”, explică antrenorul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările