Cupă spectaculoasă de raliuri, pe 7-8 august. Probele concursului se vor derula pe drumuri forestiere din judeţ

Cupă spectaculoasă de raliuri, pe 7-8 august. Probele concursului se vor derula pe drumuri forestiere din judeţ

Evenimentul începe vineri, 8 august şi se finalizează sâmbătă, 9 august FOTO Primaria Satu Mare

După numeroase ediţii de succes şi ani de zile de pauză, autorităţile locale din Satu Mare reînvie tradiţia concursurilor de rally-raid. Ele pregătesc pentru 7-8 august o cupă spectaculoasă de raliuri, unde probele speciale se vor derula pe drumuri forestiere şi drumuri de câmp din judeţ

Ştiri pe aceeaşi temă

Filiala A-CAR Satu Mare şi GerBog invită sătmărenii la o cupă spectaculoasă de raliuri care va avea loc in judeţul Satu Mare. Organizatorii sunt pasionaţi de ani de zile de acest sport fiind şi gazdele etapelor TransCarpathic Rally, Carpatica Rally Raid, concurenţi la numeroase ediţii locale şi naţionale de rally-raid.

Traseu: probele speciale se vor derula pe drumuri forestiere şi drumuri de câmp: în zona Codrului, pe drumuri forestiere şi drumuri de câmp în zona localităţilor Sâi - Homorod - Medişa, in formă de buclă, pe o lungime totală de cca 120 de kilometri împreună cu etapele de legătură care se vor parcurge conform regulilor de trafic rutier. Categorii: auto, moto, quad. In categoria auto se vor delimita echipajele amatori şi licenţiaţi. 

Program: 

8 august, vineri: de la ora 8.00 se va închide o parte a Pieţei Libertăţii, pe porţiunea între str. Stefan cel Mare şi A.I. Cuza (în faţa hotelului Dacia, in faţa Catedralei Romano-Catolice) iar pe această porţiune se va organiza o expoziţie auto cu participarea a principalelor mărci mondiale din industria auto, expoziţie care va aştepta publicul până duminică seara. Circulaţia va rămâne liberă pe tronsonul str. Stefan cel Mare - str. Petru Bran - str. A.I. Cuza. 

Superspeciala: vineri de la ora 18.00, după startul festiv din Piaţa Libertăţii concurenţii se vor îndrepta spre Dorolţ în direcţia Pădurea Mare (spre Someş), unde va fi organizată prologul, această „superspecială" pe un traseu spectaculos cu urcări şi coborâri pe digul Someşului. Se va parcurge un traseu de 11 kilometri pe această porţiune, se va organiza rally-taxi pentru parteneri, reprezentanţii presei şi pentru spectatori. Seara se va organiza briefing pentru concurenţi unde vor primi hărţile pt cealalaltă zi. 

9 august, sâmbătă: echipajele vor pleca dimineaţa spre startul în proba specială, in zona Sâi - Chilia, de la ora 10.00 vor lua startul pe rând, cu ecart de 2 minute, vor parcurge trasee de 20 -25 de kilometri, urmând a fi parcurse de mai multe ori. Sosirea lor este preconizată la ora 18.00 în oraş, iar seara va avea loc premierea şi masa festivă.

Vă recomandăm şi

Adrenalină în weekend, la Sinaia, la Campionatul Naţional de Viteză în Coastă

Cei mai buni rideri din lume se întrec pe trasee montane din judeţul Vâlcea

Mihai Leu s-a întrecut cu un elicopter. Copilot i-a fost campionul mondial Yamato Zaharia

Raliul Frumuseţii a luat startul la Deva: concurează 16 echipaje feminine

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările