Cum se prepară exotica maioneză de avocado. „În cinci minute este gata şi aveţi o cremă absolut splendidă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maioneza de avodaco este recomandată celor care nu pot consuma ouă - foto: reţetecalamama.ro
Maioneza de avodaco este recomandată celor care nu pot consuma ouă - foto: reţetecalamama.ro

Maioneza de avocado este doar una dintre variantele posibile pentru înlocuirea clasicei maioneze cu ouă. Aceasta poate fi folosită în diverse forme.

Nu toată lumea iubeşte bucătăria tradiţională sau pur şi simplu sunt oameni suficient de curajoşi pentru a testa combinaţii noi. Indiferent din care categorie faceţi parte, bucătăria pune la dispoziţie nenumărate posibilităţi de a fi explorată, având încă multe de oferit novicilor. Una dintre descoperirile recente pentru cei mai puţin experţi în bucătărie este maioneza de avocado, recomandată celor care iubesc acest fruct sau pur şi simplu celor care doresc sau sunt nevoiţi să evite ouăle din alimentaţie.

Gina Bradea, blogger culinar cu vechime şi deţinătoare a site-ului www.poftă-bună.com, recomandă această maioneză fie în combinaţii cu diferite legume, fie ca bază pentru salate, sau ca sos pentrudiferite cărnuri.

Pentru a realiza o porţie de maioneză ea foloseşte 100 de grame de pulpă de avocado, 100 de grame de ulei, sare şi zeamă de lămâie.

„Se taie avocado în două, se scoate sâmburele şi se scoate pulpa cu o linguriţă. Se mixează bine, ideal ar fi să folosiţi blenderul vertical, dar merge şi un mixer normal. Când se obţine o pastă fină, se daugă uleiul puţin câte puţin, la fel ca la maioneza normală. Când se termină uleiul, se adaugă sarea şi zeama de lămâie după gust. În 5 minute este gata şi aveţi o cremă absolut splendidă. Se mai pot adăuga, în funcţie de preparatul la care adăugaţi această maioneză, muştar, piper iute,usturoi,  hrean,  pastă de tomate concentrată sau altele”, afirmă Gina Bradea, blogger culinar

Bloggeriţa are şi un pont referitor la avocado. Aceasta afirmă că atunci când merge la magazin cumpără mai multe bucăţi şi le depozitează mai apoi într-o cămară la întuneric, unde fructul continuă să se coacă, alegând fructele atunci când are nevoie în funcţie de cât sunt de moi. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite