Cum să faci acasă o îngheţată delicioasă de ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngheţata de ciocolată trebuie să conţină ciocolată cu peste 60% cacao- foto: retete-mancare.ro
Îngheţata de ciocolată trebuie să conţină ciocolată cu peste 60% cacao- foto: retete-mancare.ro

Îngheţata este desertul care nu poate fi refuzat de nimeni în perioada estivală. Ea răcoreşte şi, pe deasupra, reprezintă porţia de dulce pe care oricine şi-o doreşte o dată pe zi.

Îngheţata este fără doar şi poate produsul alimentar preferat al tuturor pe perioada de vară. Deşi are destul de multe calorii, faptul că este răcoroasă convinge pe toată lumea să cedeze tentaţiei şi să accepte măcar un glob într-un cornet-o, dacă nu mai multe, cu frişcă şi nişte bombonele, într-o cupă.

Bloggerul culinar Gina Bradea are o reţetă de îngheţată de ciocolată cremoasă şi fină, dar totuşi suficient de consistentă ca să rămână sub formă de glob.

Pentru a realizare reţeta acesteia, pe care o are prezentată şi pe blogul poftă-bună.ro, aveţi nevoie de:

  • 6 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 300 gr ciocolată cu minim 60% cacao sau 350 gr dacă are o concentraţie mai mică sau 360 dacă e ciocolată cu lapte
  • Dacă faceţi îngheţata din ciocolată albă e nevoie de 380 gr
  • 250 gr smântână pentru frişcă (minim 30% grăsime)
  • 100 gr unt
  • 1 praf de sare
  • 30-50 ml coniac sau rom sau lichior  de bună calitate

Din aceste gramaje după o oră, ar trebui să vă iasă patru porţii de îngheţată excelentă.

„Ouăle întregi şi zahărul se bat pe abur, până se topeşte zahărul şi se îngroasă. Nu trebuie să fiarbă, dar să fie fierte, fără să coaguleze oul. Se bate ca să fie ca o smântână groasă.

Smântâna pentru frişcă se pune pe foc şi când clocoteşte, se dă la o parte. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi şi se lasă cinci minute, să se înmoaie. Se amestecă bine, apoi se adaugă sarea şi untul moale. Se amestecă totul , să fie cremă. 

Sebagă crema de ciocolată şi smântână în congelator, pentru 30 de minute, cel mult o oră. Nu trebuie să îngheţe, ci să fie rece.Se bate cu mixerul sau cu mâna, iar compoziţia rezultată se completează cu crema de ouă şi lichiorul sua băutura preferată. ”, explică Gina Bradea reţeta ei.

Compoziţia rezultată se poate pune în forme mai mici sau una singură mai mare şi se bagă la congelator. Aceasta se întăreşte rapid, astfel încât în aceeaşi zi puteţi savura din îngheţata făcută în casă.

Cei care doresc să încerce ceva mai sofisticat şi le place să exploreze gusturi noi pot combina ciocolata cu piper roz, ardei iute, vişine, cireşe, migdale sau alte fructe  confiate

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite