Crin Antonescu: „Nu ştiu nimic despre plecarea lui Silaghi la PSD“

Crin Antonescu: „Nu ştiu nimic despre plecarea lui Silaghi la PSD“

Crin Antonescu a spus că nu a ştiut despre decizia acestuia de a candida din partea social democraţilor la alegerile parlamentare parţiale din 25 mai    FOTO  mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Negreşti Oaş, că vicepreşedintele PNL, Ovidiu Silaghi, va candida la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai din partea alianţei PSD+UNPR+PC. Crin Antonescu spune că nu ştie absolut nimic despre această mişcare.

Aflat într-o emisiune la Realitatea Tv, Antonescu a vorbit, duminică seară, despre trecerea la PSD a lui Ovidiu Silaghi, vicepreşedinte PNL şi unul dintre cei mai influenţi politicieni din Satu Mare. Acesta a spus că nu a ştiut despre decizia acestuia de a candida din partea social-democraţilor la alegerile parlamentare parţiale din 25 mai.

Silaghi, deşi personaj important în partid este doar un transfug, iar plecarea sa este doar un caz izolat, nu un semnal prevestitor de migrări în masă ale liberalilor către PSD, a mai precizat preşedintele liberal.

"Cu domnul Silaghi avem o situaţie specială. Acest mic şi trist caz. Domnul Silaghi a dorit să candideze, şi organizaţia din Satu Mare l-a propus, la aceste alegerile parţiale. PNL l-a desemnat candidat oficial, ca să aflu azi că domnul Silaghi s-a înscris la PSD şi ca să aflu de la domnul Ponta că e un gest ca un parlamentar etnic român să iasă în acel colegiu. Voi lămuri chestiunea cu domnul Silaghi. Eu nu am discutat cu el despre această intenţie şi recunosc că nu m-am aşteptat. Domnul Silaghi era, este încă, până văd o hârtie, vicepreşedinte al partidului, nu mă aşteptam la aşa ceva. De aici şi până la a interpreta domnul Ponta că PNL abia aşteaptă să se întoarcă în braţele sale e o distanţă foarte mare. Domnul Silaghi poate fi cel mult încă un transfug, aşa cum a fost şi domnul Tăriceanu şi încă doi parlamentari", a mai spus Antonescu pentru Realitatea tv.

Premierul şi preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă la Negreşti Oaş, că preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, va fi candidatul alianţei PSD+UNPR+PC în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai.

“Ovidiu Silaghi este de 5 minute membru al organizaţiei municipale a PSD Satu Mare”, a declarat preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor.

Premierul a mai anunţat că şi preşedintele PC, Daniel Constantin, şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, au semnat pentru susţinerea lui Silaghi. 

“Am încercat pentru judeţul Satu Mare, pentru România, să fim într-o alianţă cât mai mare pentru că atunci când e vorba despre a reforma o ţară e nevoie de mai mulţi oameni. În formula USL am reuşit la CJ şi Primărie să avem preşedinte şi un primar. Asta a dovedit încă o dată că dacă suntem uniţi suntem mai puternici şi putem să facem mai mult pentru judeţul Satu Mare. Puteam să avem decizia de a merge separat, fiecare partid, însă am decis şi mă bucur foarte tare că vom avea un candidat comun, domnul Ovidiu Silaghi va fi susţinut de către toate partidele care au format USL-ul. I-am rugat pe colegii mei de la PSD să înţeleagă că acest sacrificiu pe care îl cer, de a avea candidat comun, care să nu fie de la PSD, se referă la ceva mai important decât un simplu colegiu de deputat, se referă la un mesaj pe care l-am încredinţat întregii ţări" a afirmat Ponta.

Vă recomandăm şi

Lovitură pentru Crin Antonescu: Ovidiu Silaghi va candida din partea USL la alegerile parţiale parlamentare

Ponta: Pe 17 noiembrie vom avea un nou preşedinte. Băsescu poate mai ia două luni, dar altfel de mandat. Dacă nu vrea să plece, avem forţe de ordine

Băsescu şi Ponta continuă duelul la TV. De la 21.00, preşedintele merge la B1 Tv, iar premierul la RTV

Crin Antonescu vrea alianţă anti-PSD: Să nu pună mâna şi pe Preşedinţie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările