Criminalul care a ucis două femei la Satu Mare. Detalii oripilante din anchetă: a rupt ciocanul în timp ce le lovea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa celor două femei din Bârsău de Sus, judeţul Satu Mare, a fost curmată în cel mai cumplit mod de către un recidivist periculos. Criminalul le-a lovit cu un ciocan până a fost convins că acestea au murit. Dubla crimă a avut loc în seara zilei de 10 decembrie, iar autorul a fost arestat preventiv.

Liniştea comunităţii din Bârsău de Sus a fost cutremurată de o dublă crimă comisă de către Marin Pinte, un recidivist periculos care a ieşit din penitenciar în baza recursului compensatoriu. În seara zilei de 10 decembrie, acesta a intrat în casa unei femei în vârstă de 54 de ani, cu intenţia de a o jefui. Bărbatul ştia că fiul ei lucrează în Franţa şi trimite periodic bani acasă pentru construcţia casei. A încercat să îşi ducă planul la bun sfârşit, doar că în acel moment în casă a intrat o vecină în vârstă de 63 de ani pentru a o întreba dacă doreşte să cumpere o plapumă.

A furat 3.300 euro şi 900 de lei

Anchetatorii au găsit cadavrele celor două femei într-un hol îngust ce ducea spre etajul locuinţei unde se afla mansarda.

„La faţa locului a fost găsită arma crimei, sub cadavrele victimelor, respectiv un ciocan de dimensiuni mici, având baza de 2 centimetri, iar coada acestuia a fost găsită într-o cutie de carton aflată lângă cadavrele victimelor. În urma cercetărilor s-a constatat că, în data de 10.12.2019, numitul P.M. a pătruns, printr-o modalitate care încă nu a fost stabilită, în locuinţa victimei F.A., i-a aplicat acesteia şi victimei O.A. multiple lovituri în zona capului cu un ciocan, după care a sustras de la faţa locului suma de 3.300 euro şi suma de 900 de lei”, se arată în extrasul de încheiere pronunţată de judecătorii Tribunalului Satu Mare. 

marin pinte

În faţa judecătorilor, Marin Pinte şi-a recunoscut faptele şi a cerut să fie arestat. Acesta a fost plasat după gratii pentru cel puţin următoarele 30 de zile şi riscă să îşi petreacă 20 de ani în celula de detenţie.

„Astfel, infracţiunea de omor calificat, prin gradul de pericol social abstract pe care-l implică, creează un pericol concret pentru ordinea publică. Gravitatea acestui fenomen infracţional şi limitele de pedeapsă stabilite de legiuitor sunt elemente de natură a stârni o reacţie de oprobriu general puternică. Fapta inculpatului este de natură să ne conducă la concluzia că acesta reprezintă un pericol ridicat pentru siguranţa cetăţenilor din comunitatea din care provine. În lipsa unui răspuns ferm al autorităţilor judiciare considerăm că lăsarea în libertate a inculpatului P.M. poate crea în rândul cetăţenilor un sentiment de neîncredere în organele statului şi temerea că valorile sociale şi ordinea de drept nu pot fi protejate în mod eficient în astfel de cazuri. Pentru acest considerent, apreciem că trebuie păstrată în opinia ordinii publice ideea că instituţiile publice chemate să aplice legea sunt în măsură ca prin mijloace legale pot să ofere cetăţeanului siguranţa necesară”, se mai arată în extras.

Marin Pinte a fost găsit de către Teba, câinele de urmă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Patrupedul a fost dus la Bârsău de Sus ziua următoare de la procedurea dublei crime şi i-a condus pe anchetatori la locuinţa criminalului.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite