Concurs de recitări în limbile română, maghiară şi germană la Carei

Concurs de recitări în limbile română, maghiară şi germană la Carei

Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei organizează în 20 februarie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a treia ediţie a concursului de recitări în limbile română, maghiară şi germană.

 

Pentru participarea la concurs, o şcoală/liceu poate înscrie maximum cinci elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi. Premiile constau în diplome şi cărţi. Concursul de desfăşoară pe două categorii: clasele V-VIII şi clasele IX-XII.

Recitările se vor desfăşura pe trei secţiuni: Secţia Română: vor fi recitate în limba română poezii aparţinând unor renumiţi poeţi maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română), Secţia Maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparţinând unor renumiţi poeţi români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară) şi Secţia Germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparţinând unor renumiţi poeţi români sau maghiari, traduse în limba germană ( de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană).

Termenul limită de înscriere este 18 februarie, ora 15:00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel la Direcţia de Cultură din Castelul Karoly (sala 26) de luni până vineri, între orele 10:00 – 15:00, sau prin e-mail la adresa festivalcarei@yahoo.com. cu specificaţia: concurs limbi materne. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-861-481.

Evenimentul se va desfăşura de la ora 16:00 în Sala Deák Endre a Centrului Cultural Carei (lângă Teatrul Municipal).

Vă mai reomandăm

RECITATIO: Elevii sătmăreni se vor întrece la recitarea poeziilor preferate

VIDEO-FOTO Poeziile lui Eminescu, recitate în chineză, rusă, engleză, spaniolă sau maghiară

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: