Cinci cazuri de trichineloză descoperite anul acesta în judeţ

Cinci cazuri de trichineloză descoperite anul acesta în judeţ

Zeci de porci au fost depistaţi cu trichinoză

Cinci porci cu trichineloză au fost depistaţi anul acesta în judeţul Satu Mare. Doi dintre ei au fost găsiţi la Negreşti-Oaş, doi la Medieşu Aurit şi unul la Adrian. Cantitatea de 595 de kilograme de carne, în valoare de  5.058 lei a fost confiscată şi incinerată.

În perioada 13 - 20 ianuarie, Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, au controlat 67 de depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, târguri şi pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi de ambalare a produselor de origine non animală, unităţi de procesare a cărnii, unităţi de procesare a laptelui, ferme de păsări, farmacii veterinare, gospodării ale populaţiei, fonduri de vânătoare şi circumscripţii sanitare  veterinare de asistenţă. În această perioadă personalul de specialitate al  instituţiei a fost implicat în finalizarea şi raportarea situaţiilor de închidere de an, pentru fiecare serviciu din componenţă, la finalizarea deconturilor pentru acţiunile sanitare veterinare realizate la finele anului 2011 şi a Programului Strategic pentru bolile cofinanţate. Totdată, a fost demarată  acţiunea de „ vânătoare de control ” a vulpilor, după cea de-a doua vaccinare antirabică. Până în prezent au fost aduse la Laboratorul de specialitate  din cadrul DSVSA 20 de vulpi. Până în data de 20  ianuarie în judeţul Satu Mare au fost depistaţi cinci porci cu  trichineloză: doi la Negreşti-Oaş, doi la Medieşu Aurit şi unul la Adrian. Cantitatea de 595 de kilograme de carne, în valoare de  5.058 lei a fost confiscată şi incinerată."Controalele vor continua şi în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi reducerea riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare", spune Dorin Maurer, director executiv al DSVSA Satu Mare.  
         

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: