Ce trebuie să ştii atunci când te apuci de minat după Bitcoin. „M-am lovit de oameni naivi care, dacă aud o poveste frumoasă, vor neapărat s-o creadă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în România, la fel ca în tot restul lumii, discuţiile privind oportunitatea investiţiei în monede virtuale sunt în trend, după cotaţiile uriaşe ale bitcoinului.

 „Este, deocamdată, un trend discuţie pentru că nu sunt mulţi care investesc cu adevărat în monede virtuale. Mulţi îşi doresc ca cineva să-i asigure că, dacă bagă 10.000 de euro, vor scoate peste un an de zece ori această sumă. Sau dacă plătesc pe un «miner» 8.000 - 9.000 de euro, acesta le va aduce lunar o sumă decentă din care să-şi poată plăti curentul sau/şi potenţialii angajaţi. Tipic nouă, încercăm să găsim totul cât mai ieftin şi cât mai bun. Total greşit în această industrie. Exista pe marile site-uri de vânzări online din ţară, mulţi care vând mineri cu 2.000 - 3.000 de euro. Ba mai mult, te pot înşela că vei mina faimoasa monedă Bitcoin. Privind ascensiunea şi puterea de minare a acesteia, probabil un aparat cumpărat pe această sumă va găsi 1 bitcoin o dată la 2-3 ani”, afirmă Bogdan Tincu, un român din Satu Mare interesat de criptomonede, care a şi început să investească în acest domeniu.

Mai nou, minerii de monede virtuale s-au îndreptat spre Etherum, care este o monedă mai accesibilă, mai ieftină şi mai uşor de găsit. Bineînţeles, după ce este găsit, etherumul poate fi schimbat pe bitcoin, doar că rata de conversie este destul de dezavantajoasă.

„Din discuţiile avute cu câteva persoane dornice să investească în mineri de monezi virtuale, m-am lovit de oameni prost informaţi sau naivi, care dacă aud o poveste frumoasă vor să o creadă, să fie aşa chiar dacă este, de fapt, o minciună. Un miner odată cumpărat, trebuie să aibă acces la internet de viteză normală, dar are nevoie de un mediu rece ca să poată funcţiona corect. Răcirea lui trebuie să fie permanentă pentru că plăcile video se pot arde şi preţul uneia nu este deloc de neglijat. Apoi, trebuie să se gândească la preţul curentului electric, care ajunge pentru mineritul decent undeva la 150 de euro lunar. De fapt, de aici se începe adevărata minare. Cei care zic că pot să facă asta cu 4 plăci video şi mai ales pentru Bitcoin mint, pentru ca bitcoin se mineaza cu un aparat special”, mai afirmă Bogdan Tincu.

În prezent, preţul unui Bitcoin a ajuns pe piaţa la peste 17.000 de dolari şi continuă să crească, tot pe trend ascendent fiind şi celelalte monede virtuale, care le aduc deja profituri serioase celor care au avut curaj să îşi investească banii în acest domeniu acum un an sau doi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite