Ce se poartă în sezonul rece în moda masculină. Bărbaţii români rămân sobri, în ciuda trendului mondial

Ce se poartă în sezonul rece în moda masculină. Bărbaţii români rămân sobri, în ciuda trendului mondial

Paltoanele au blană la gulere şi se poartă fără sacou FOTO spencer.ro

Bărbaţii din România sunt încă reticenţi în ceea ce priveşte folosirea culorilor ţipătoare în domeniu vestimentar. Maro, negru şi gri sunt culorile cel mai des întâlnite în România iarna.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sezonul rece şi-a intrat în drepturi, iar ţinuta trebuie adaptată pe măsură. Prezenţa la un eveniment sau al muncă doar într-un costum nu mai este posibilă, datorită temperaturilor scăzute, mai ales cele de dimineaţa şi seara. Această ţinută are nevoie de accesorii şi ceva suplimentar pentru a nu îl expune pe cel care o poartă la o răceală. Astfel, paltoanele încep să fie deja purtate peste sacouri, chiar dacă nu chiar cele mai groase posibile.

„Ca şi cromatică, în sezonul acesta se poartă în general culorile închise, am văzut din nou maroul că revine, negrul se poartă la fel de mult ca înainte şi este şi griul în revenire. Am văzut că se poartă mai nou blăniţa naturală, revine în modă după câţiva ani în care a fost absentă, după criticile organizaţiilor mondiale ale celor care apără drepturile animalelor. Aceasta se regăseşte mai ales la gulere, dar şi la rever”, afirmă designerul sătmărean
Ciprian Crăciun.

Ca o schimbare faţă de anii trecuţi este faptul că bărbaţii adoptă o îmbrăcăminte tot mai pe corp, tot mai cambrată, uneori putând părea chiar incomodă privită din exterior. Aceştia nu îşi mai doresc paltoane sau sacouri largi, ci unele cât mai strâmte.

„Cum nici nu a mai fost o iarnă adevărată şi foarte rece la noi, de multe ori se sare peste o piesă vestimentară, de obicei sacoul, şi se poartă paltonul, unul extrem de cambrat, direct peste cămaşă, cu o eşarfă la gât, iar acestea din urmă sunt tot mai prezente în vestimentaţia masculină. Dar se poartă şi alte accesorii, depinde cât doreşte să iasă fiecare în evidenţă”, mai afirmă designerul.

Acesta recunoaşte că bărbaţii din România, dar şi designerii se feresc încă de culorile puternice. La colecţia de toamnă iarnă lansată la Paris gama cromatică a fost mai mare, regăsindu-se acolo şi roşu şi galbenul, dar aceste culori nu se regăsesc şi în colecţiile designerilor români, care evită aceste culori pentru a nu rămâne cu produsele pe stoc.

Designerul mai afirmă că în materie de croi revine la modă cel în spic, specific copilăriei multora, când bunica croşeta pulovere celor mici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: