Cardul de sănătate obligatoriu de la 1 mai

Cardul de sănătate obligatoriu de la 1 mai

Pentru judeţul Satu Mare au fost tipărite peste 229.000 carduri de sănătate, din care mai mult de 218.000 au fost deja distribuite, iar aproape 11.000 au fost returnate.FOTO -giurgiuveanul.ro

Începând cu 1 mai, orice investigaţie medicală va fi efectuată doar după activarea cardului de sănătate.Acest lucru a dorit să-l puncteze şi Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare care a organizat conferinţă de presă în vederea informării populaţiei că, utilizarea cardului national de sănătate este obligatoriu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Pentru activarea cardului, fiecare asigurat trebuie să-şi stabilească un cod pin format din patru cifre, pe care îl va tasta la vizita la cabinetul medicului de familie. Codul PIN trebuie memorat de către posesorul de card, deoarece, pentru activarea CNS va trebui să-l folosească de fiecare dată când se prezintă la medic. În cazul în care codul pin este tastat greşit de 5 ori asiguratul trebuie să apeleze un număr de telefon pe care îl poate afla de la CJAS. În situaţie mai delicată se vor afla cei ce îşi pierd sau deteriorează CNS, deoarece eliberarea unui alt card se va face contracost.

Referindu-se la asiguraţii care refuză să utilizeze CNS din motive religioase, preşedinta CJAS Satu Mare, Georgeta Pop a declarat: „Aceste persoane au în continuare calitatea de asiguraţi, dar în locul cardului vor putea prezenta la medicul de familie o adeverinţă eliberată de CJAS, cu o valabilitate de trei luni, ulterior fiind necesară reînoirea acesteia. Până acum nu am primit solicitări în acest sens”. Georgeta Pop a atras atenţia asupra faptului că nu este necesară  activarea cardului înainte de 1 mai, dacă starea de sănătate a asiguratului nu necesită prezentarea la medicul de familie.

Vă mai recomandăm

Cardul de sănătate, refuzat din motive religioase sau de conştiinţă. 10% dintre carduri au fost activate în Maramureş

Peste 250.000 de botoşăneni au primit cardul de sănătate. Habotnicii puşi să vină odată la trei luni la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările