Bugetarii sătmăreni nu pleacă în vacanţă vara aceasta

După doi ani în care nu au primit bilete de odihnă prin sindicat, bugetarii sătmăreni nu se grăbesc să meargă în concediu nici anul acesta. Până ieri, au fost vândute  doar  un sfert din biletele alocate bugetarilor în acest sezon.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii iulie, pentru cei 16.145 de bugetari sătmăreni au fost repartizate 957 de bilete de odihnă în 27 de staţiuni din ţară precum Sângeorz, Muntele Băişorii, Predeal, Herculane, Mamaia, Olimp, Eforie Nord, Saturn, Venus sau Mangalia. Directorul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, Eugenia Sabou, spune că până acum au fost vândute doar 237 de bilete şi au mai fost depuse alte 322 de cereri. „Solicitările sunt foarte puţine ţinând cont că nu am mai primit bilete de odihnă pentru bugetari de doi ani de zile. Nu înţeleg motivul, atât timp cât preţul unei vacanţe de şase zile este cuprins între 361 şi 500 lei. Bugetarii care au salariul brut de până la 2.022 lei plătesc doar jumătate din valoarea biletului, iar pentru copii se plăteşte doar un sfert. Dacă soţul sau soţia solicitantului nu sunt bugetari, pentru aceştia se plăteşte biletul integral“, precizează Eugenia Sabou.
Bugetarii se plâng că nu au  bani de concedii
Deşi preţurile sunt mici, puţini sunt bugetarii care spun că îşi permit o astfel de vacanţă în acest an. „Preţurile sunt tentante, dar cu salariile noastre micşorate numai la concediu nu ne putem gândi. Eu am doi copii studenţi şi chiar nu-mi permit să cheltuiesc banii pe vacanţă. Chiar dacă aş plăti 200 lei pe bilet, tot mai am nevoie de bani de drum, bani de buzunar şi alte cheltuieli. Anul acesta voi sta în Satu Mare”, spune Eugenia Chiş, educatoare la Grădiniţa nr. 6 din Satu Mare. Situaţia este similară şi în cazul colegei ei, Mariana Kiraly: „Eu sunt bugetară, dar soţul nu. Ca să mergem în concediu împreună cu fetiţa am avea nevoie de vreo 10 milioane doar pentru bilete. Dacă adăugăm transportul, cheltuielile de acolo, garderoba, nu cred că merită. Avem o casă de vacanţă la Viile Satu Mare şi vom merge acolo“.
Cele 957 de biletele primite de Casa Judeţană de Pensii Satu Mare sunt valabile până în data de 30 septembrie, aşa că există şanse ca unii dintre bugetari să se răzgândească. „Eu sper să nu rămânem cu biletele nevândute. Sper ca măcar pentru luna august să avem mai multe cereri”, mai spune Eugenia Sabou.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările