Beneficiile masajului de relaxare pentru bolnavii de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele diagnosticate cu cancer pot să îşi aline durerile fizice, dar şi pe cele psihologice prin şedinţe de masaj. Acestea au rolul de a păstra un tonus moral şi fizic ridicat al suferindului.

Studii recente au arătat că, alături de chimioterapie şi tratamentele recomandate, masajul de relaxare le poate aduce beneficii bolnavilor de cancer.

În timp ce chimioterapia şi medicaţiile corespunzătoare ajută pacientul în tratamentul intern al corpului, masajul îi oferă o alinare din punct de vedere holistic, crescând şansele tratamentelor interne de a fi eficiente. 

Anca Orha, maseuză din Satu Mare, vorbeşte despre câteva din beneficiile masajului în cazul bolnavilor de cancer, despre modul în care îi ajută şi cum le face viaţa mai uşoară pentru a trece peste această boală. 

„Masajul reduce nivelul de tristeşe şi disperare. Un masaj de relaxare oferă pacientului o stare de bine şi de relaxare, în urma traumelor emoţionale prin care este nevoit să treacă, datorită diagnosticului cu care se confruntă. Fiind mai relaxaţi, reuşesc să facă faţă mai bine tratamentelor interne. Mai mult, masajul îmbunătăţeşte radical circulaţia sângelui, dacă masajul este bine făcut. Acesta va ajuta corpul să-şi regleze în mod natural circulaţia sângelui şi astfel pacientul să răspundă mai repede tratamentului de chimioterapie şi medicamentelor. Tot la beneficiile masajului asupra pacientului suferind de cancer trebuie specificat faptul că acesta îi oferă o mai bună toleranţă la durere. Există studii în acest sens careau demonstrate că suferinzii de diverse forme de cancer care fac şi masaj în paralel tolerează mai bine disconfortul creat de derei, inflamaţii, spasme şi stres, faţă de cei care nu frecventază un salon de masaj”, afirmă maseuza Anca Orha.

Completare la toate acestea se mai pot menţiona înbunătăţirea stării de spirit şi a calităţii somnului, lucruri pe care bolnavul de cancer le resimte încă după prima şedinţă de masaj la care participă. Prim masaj suferinzii revin şi mai repede la o viaţă normal atunci când încheie tratamentul, mai ales dacă pe perioada tratamentului au interrupt orice altă formă de activitate fizică. 

Totuşi maseuza atrage atenţia că masajul nu este un tratament împotriva cancerului  şi nici o formă de vindecare a acestei boli.

„Masajul poate contribui şi aduce o stare generală bună, ajutând şi stimulând corpul în procesul de vindecare. Nici un maseur nu vă poate garanta o vindecare, însă vă poate oferi alinare”, completează Anca Orha. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite