Băsescu: Antena 3 parcă ar fi la licitaţie: cine îi zâmbeşte mai mult. Mă uitam la bietul Iohannis: probabil i-a fost grea traducerea din germană în română

Băsescu: Antena 3 parcă ar fi la licitaţie: cine îi zâmbeşte mai mult. Mă uitam la bietul Iohannis: probabil i-a fost grea traducerea din germană în română

Traian Băsescu, în centru, la Satu Mare FOTO ALEXANDRA ARDELEAN

Traian Băsescu a fost prezent vineri la Satu Mare pentru a-i cunoaşte pe cei care vor candida din partea PMP la alegerile locale din iunie 2016. Fostul preşedinte al României a comentat atitudinea pe care deputaţii, senatorii, dar şi actualul preşedinte Klaus Iohannis au avut-o cu privire la acţiunea ANAF.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai sunt doar câteva luni până se va da startul oficial al campaniei electorale premergătoarele alegerilor locale programate la începutul lunii iunie. În acest sens, partidele anunţă care sunt numele care vor intra în cursa electorală pentru câştigarea alegerilor. Acesta este motivul pentru care fostul preşedinte Traian Băsescu a fost prezent astăzi la Satu Mare, din calitatea de preşedinte al PMP. După anunţarea candidaţilor pentru oraşele Negreşti-Oaş,Tăşnad şi municipiile Carei şi Satu Mare, Băsescu a ţinut să explice celor prezenţi cât de important este ca PMP să lupte pentru fortificarea statului de drept în contextul politic actual şi a scandalului iscat DE evacuarea trustului Intact.

Timp de mai bine de 15 minute, fostul preşedinte al României a criticat dur ceea ce s-a întâmplat miercuri în Senat şi Camera Deputaţilor, dar şi declaraţiile actualului şef de stat Klaus Iohannis, votat în campania prezidenţială, după cum însuşi Traian Băsescu a afirmat, de toţi cei care sunt alături de PMP. "Avem o justiţie încă incomplet reformată, dar în progres, avem un stat de drept încă insuficient consolidat, dar în progres, şi atenţionam la finalul mandatului meu de preşedinte că lucrurile sunt reversibile şi în justiţie, şi în ceea ce priveşte funcţionarea statului de drept. Spuneam acest lucru ştiind dificultatea extraordinară pe care am avut-o pentru ca aceste lucruri să se întâmple, să fie un oarecare progres. Dificultăţile au fost create de faptul că dacă am vrut să se întâmple ceva cu statul de drept, cu justiţia, a trebuit să nu fac compromisuri cu partidele, să nu fac compromisuri cu şefii marilor trusturi de televiziune, a trebuit să nu fac compomisuri nici măcar atunci când a fost vorba de mine", a spus Traian Băsescu la întâlnirea cu membrii MP Satu Mare.

Referitor la ce s-a întmplat miercuri când premierul Cioloş a fost chemat în Senat să dea explicaţii cu privind acţiunea ANAF în cazul Antenei 3, Traian Băsescu a spus:

"Nu credeam că după încheierea mandatului meu de preşedinte al României voi mai vedea aşa ceva. Antena 3 parcă ar fi la licitaţie. Cine îi zâmbeşte mai mult, cine îi face mai tare slugi? În faţa cui? În faţa unui turnător ca Voiculescu şi a oamenilor lui. Poate când ajungeţi acasă şi vă gândiţi la ziua de miercuri veţi înţelege foarte bine cât de greu mi-a fost şi cât de singur am fost în cei zece ani în încercarea de a împinge lucrurile înainte. Problema mandatului meu este una, dar problema noastră e că miercuri s-a confirmat fără putere de tăgadă că statul de drept nu este un bun câştigat definitiv în România, că justiţia poate fi atacată cu neruşinare de oameni politici şi înfrânte hotărâri ale justiţiei pentru că aşa vor nişte oameni care vor să fie aliaţii lui Voiculescu şi a oamenilor lui, decât să fie cei care să consolideze statul de drept", a subliniat Traian Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu a criticat şi poziţia pe care Klaus Iohannis a avut-o în scandalul Antena 3: "Mă uitam şi la bietul preşedinte Iohannis pe care l-am susţinut în campania prezidenţială, l-am votat şi vouă v-am cerut să îl votaţi, nici acum nu îmi pare rău, că Doamne ereşte cu Ponta... Iohannis e recuperabil pentru democraţie, dar să spui tu să vedem ce facem, că e o decizie administrativă, probabil i-a fost grea traducerea de la limba germană la limba română. Hotărârea judecătorească definitivă nu este o decizie administrativă, este o lege, aşa scrie în Constituţia României pe care statul trebuie să o implementeze cu toată forţa. Să spunem că este condamnat un amărât, în câteva minute forţele statului cu poliţie, cu jandarmi, se duc şi îl ridică. La trustul Voiculescu nu se poate pune în aplicare o evacuare care a devenit a statului. Asta arată că avem o problemă cu justiţia", a explicat preşedintele MP, Traian Băsescu, încheindu-şi discursul în apaluzele celor care îl ascultau. 

Vă mai recomandăm:

Aproximativ 2.000 de persoane s-au strâns la mitingul pentru susţinerea Antenei 3, în Piaţa Constituţiei

Codruţa Kovesi sesizează CSM cu privire la emisiunile postului Antena 3: „Orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuţii”

 

Judecătoarea Camelia Bogdan cere CSM să-i apere reputaţia profesională. „Domnul Mihai Gâdea are o datorie de 785.000 lei la Dan Voiculescu”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: