EXCLUSIV Baronul PSD de Satu Mare, întâlnire secretă cu agenţii electorali ai bisericii care fac campanie pentru Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful PSD Satu Mare a convocat marţi seara, într-un local ascuns de ochii lumii, o întâlnire secretă cu preoţii sătmăreni. Întâlnirea a avut loc după ce au apărut în presă înregistrări în care acesta le spune colegilor de partid că a vorbit cu „preasfinţitul”, dar şi a unor filmări în care preoţii îndeamnă credincioşii să voteze cu Victor Ponta.

Întrunirea convocată de urgenţă de preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, s-a desfăşurat marţi seara, de la ora 19.00, la restaurantul Poiana Codrului din municipiul Satu Mare. Potrivit unor surse neoficiale, la întâlnire au participat mai mulţi preoţi din Satu Mare. 

Govor i-ar fi convocat pe preoţi pentru a discuta despre problematica înregistrărilor apărute în spaţiul public, în care acesta îi instruieşte pe "trimişii Domnului" să facă campanie pentru Victor Ponta, dar şi cu privire la filmuleţele în care episcopul Iustin Sigheteanul dar şi părintele duhovnic de la Mănăstirea Ţeghea îi îndeamnă pe preoţi să voteze cu Victor Ponta.

Chiar dacă unul dintre angajaţii restaurantului a confirmat corespondentului Adevărul că această întâlnire a avut loc, Mircea Govor neagă acest lucru.

Preşedintele PSD Satu Mare neagă că a convocat vreo întâlnire în cursul serii trecute şi spune că a fost la sediul PSD întreaga seară, unde a urmărit confruntarea electorală dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis. 

"Nu am fost aseară la nicio întâlnire cu preoţi. Aseară am fost până la ora 11.00 la sediul PSD unde am urmărit, împreună cu colegii, confruntarea electorală dintre Ponta şi Iohannis", a spus şeful PSD Satu Mare, Mircea Govor.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis o anchetă în care este vizat  preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, după ce a fost înregistrat într-o şedinţa de partid în timp ce-şi ameninţa colegii că vor avea de suferit dacă Victor Ponta nu va câştiga prezidenţialele. În înregistrarea audio, Govor susţine că a vorbit cu „preasfinţitul” şi că preoţii se vor implica în campania electorală de partea lui Victor Ponta.

„Deci noi facem ce trebuie pentru judeţ şi ne pişăm pe şefii noştri…..Nu se mai poate să-l dăm în aia, nici pe el, nici pe … de la municipiu. Nu există asemenea vocabular, să-l dăm in aia sau în aia de Ponta sau de Dragnea. Nu există aşa ceva şi nu va mai exista, garantez eu. În judeţul Satu Mare, cât sunt eu aici nu vor mai exista aşa feluri de oameni. Să-i ia mama dracului pe toti, că n-am nevoie de toţi nenorociţii în jurul meu. Deci am nevoie decât de cei cu care pot face treabă, restul valea”, spune Govor, potrivit stenogramelor redate de gandul.info. Preşedintele PSD Satu Mare a mai fost surprins ameninţându-şi colegii de partid că, dacă nu vor avea rezultate în turul II al alegerilor prezidenţiale, nu vor mai primi bani de la Consiliul Judeţean, dar nici de la bugetul de stat. Potrivit înregistrărilor gandul, Govor le spune clar directorilor de deconcentrate care au fost numiţi politic şi directorilor de şcoli că, dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă.

În contextul instruirii făcută de Govor, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Maramureşului şi Sătmarului, apare într-o înregistrarea video în timp ce face campanie electorală pentru Victor Ponta şi îşi îndeamnă subordonaţii să meargă la vot cu acest gând. Pe de altă parte, în cadrul predicii rostită pe 4 noiembrie la biserica din Moftin, părintele duhovnic Sebastian de la Mănăstirea Ţeghea i-a îndemnat pe credioncioşi să voteze cu Victor Ponta, specificând că societatea românească se află în pragul unei decizii foarte importante pentru viitorul României.

„Trebuie să învăţăm că în sufletul unui ortodox nu trebuie să existe vicleşug. Ortodoxia nu stă la masă cu viclenia. De aceea, să încercăm să ne unim, iar duminică, când vor fi alegerile, să mergem să dăm un vot pentru ţara noastră. E aici şi vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, care ne îndeamnă să votăm cu Victor Ponta căci el poate să ne unească”, a spus părintele duhovnic Sebastian de la Mănăstirea Ţeghea.

De asemenea, înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, pe 28 octombrie, în localitatea Ianculeşti din municipiul Carei preotul de la biserică şi întreg comitetul bisericesc  a fost convocat într-o întâlnire la care a participat primarul din Carei, Eugen Kovacs împreună cu alţi doi consilieri PSD. 

Primarul le-a spus clericilor că a primit ordine de la Satu Mare de a sista lucrările de ridicare a capelei din localitate. "Am sistat aceste lucrări pentru că am primit ordin să anulez acest proiect. Acum însă am venit la rugămintea domnului Govor care m-a rugat să vă spun că dacă nu veţi fi de partea lor nu veţi avea capelă"- a spus primarul Careiului, Eugen Kovacs.

Vă recomandăm şi

Mircea Govor, şeful PSD Satu Mare, le dă ordin preoţilor să-i scoată pe credincioşi la vot: „S-a terminat, fraţilor. Dacă nu votaţi cu Ponta, nu vă mai cunosc”

Anchetă DNA în cazul preşedintelui PSD Mircea Govor. Acesta a fost înregistrat când şi-ar fi ameninţat colegii

VIDEO Vicarul Iustin Sigheteanul, mesaj pentru preoţi: „Vă puneţi în fruntea credincioşilor. De la Biserică la vot. Oamenii să voteze cu un creştin ortodox“

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite