Apartamente ANL cu dedicaţie pentru copiii unor oficialităţi. Viceprimar: „M-am gândit, de ce nu ar beneficia şi copilul meu, ca oricare altul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica şefei de cabinet a Instituţiei Prefectului, Cecilia Marinescu, şi fiul viceprimarului municipiului Satu Mare, Doina Feher, sunt printre beneficiarii prioritari pentru obţinerea unei locuinţe construite prin programul Agenţia Naţională pentru Locuinţe pentru tineri.

Nane Marinescu, fiica Ceciliei Marinescu, şefa de cabinet a Instituţiei Prefectului, se află pe poziţia 48 pe lista finală a persoanelor care au prioritate pentru a li se acorda o locuinţă ANL în timp ce Andrei Micle, fiul viceprimăriţei Doina Feher, se află pe locul 35.

Viceprimarul Doina Feher a semnat, în calitate de preşedinte, şi procesul-verbal al Comisiei pentru analizarea dosarelor şi întocmirea listei de priorităţi. Din totalul de 276 de dosare depuse de solicitanţi, 223 au fost respinse pentru nerespectarea condiţiilor.

Potrivit procesului-verbal întocmit de comisie, solicitanţii respinşi aveau depăşită vârsta legală pentru a benefica de locuinţă, ori nu au făcut dovada locului de muncă în Satu Mare sau nu au depus adeverinţe de salarizare, şi nici completări solicitate ulterior.

Solicitată să-şi spună punctul de vedere legat de scandalul generat de prezenţa fiului ei pe lista beneficiarilor de locuinţe ANL, viceprimăriţa s-a declarat "şocată", pretizând că nu a făcut nimic nelegal.

"Locuinţele ANL se repartizează tinerilor sub 35 de ani şi m-am gândit, la un moment dat, de ce nu ar putea beneficia şi copilul meu, ca oricare copil"; a declarat Feher pentru TV1 Satu Mare. 

Fiul Doinei Feher, spun sursele Adevarul.ro, inginer de profesie, este angajat al Apaserv SA, firma care gestionează reţelele de apă şi canalizare din municipiul Satu Mare, şi a fost încadrat în timpul mandatului de viceprimar al mamei sale. Este şi cazul lui Nane Marinescu, fiica Ceciliei Marinescu, care a fost angajată ca asistentă la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce mama sa a ajuns şefă de cabinet a Instituţiei Prefectului. 

Preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, partid din care face parte şi viceprimarul, a reacţionat, vineri, pe pagina sa de Facebook, susţinând că i-a pus în vedere Doinei Feher să îşi retragă fiul de pe lista de priorităţi de locuinţe ANL a municipiului Satu Mare printr-o cerere de renunţare.

"La şedinţa biroului judeţean al PNL Satu Mare de săptămâna viitoare voi discuta cazul acesta împreună cu colegii noştri şi vom conveni împreună ce măsuri se impun în această situaţie. Nu dorim în niciun caz să planeze asupra PNL Satu Mare suspiciuni sau acuzaţii de trafic de influenţă, nepotism sau corupţie", se arată în postarea liderului PNL Satu Mare, explicând totodată că prezenţa pe acea listă nu înseamnă automat şi primirea unei locuinţe ANL.

"Cu mare probabilitate, în cursul anului 2020 vor fi repartizate aproximativ 24 de locuinţe ANL care se construiesc pe strada Poligonului. Adaug şi certitudinea la care am ajuns azi discutând cu membri comisiei de selecţie a solicitărilor că procedura de acordare a punctajelor a fost pe deplin legală şi transparentă. Mai mult, toţi cei care doresc să afle amănunte despre procedură, sunt invitaţi la sediul primăriei municipiului Satu Mare pentru a consulta documentele", a mai explicat Albu. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite