Angajaţii de la Spitalul Judeţean Satu Mare, percheziţionaţi la bagaje. Directiva sistată, după ce “conducerea şi-a dat seama de ridicolul situaţiei”

Angajaţii de la Spitalul Judeţean Satu Mare, percheziţionaţi
la bagaje. Directiva sistată, după ce “conducerea şi-a dat seama de ridicolul
situaţiei”

Medicii şi asistentele de la spital au fost trataţi ca nişte hoţi   FOTO arhivă

Angajaţii de la Spitalul Judeţean Satu Mare au fost verificaţi în bagaje şi maşini pe 25 martie, după ce din spital au dispărut mai multe saltele şi materiale sanitare. Directiva, aprobată fulger de comitetul director, a fost sistată după ce “conducerea şi-a dat seama de ridicolul situaţiei”.

În data de 25 martie 2014, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare a dispus verificarea maşinilor şi bagajelor personalului medical la ieşirea din ture, ca o măsură de a stopa furturile din unitatea spitalicească sătmăreană.

Directivă transmisă pe e-mail

Printr-o adresă transmisă angajaţilor pe e-mail, încă de la primele ore ale dimineţii, Comitetul Director le cerea medicilor şi asistentelor să se oprească la punctul de acces, ori de câte ori ies din instituţie, pentru verificarea bagajelor şi autoturismelor.

“Când am ajuns la servici, pe la şapte dimineaţa, am observat cum personalul de la pază îi controla portbagajul de la autoturismul unei asistente. Pe mine însă nu m-au controlat”, spune medicul chirurg Dumitru Fanea.

După dispunerea acestor controale, printre angajaţi s-au perindat zvonuri potrivit cărora medicii, asistentele şi personalul auxiliar al spitalului au fost verificaţi în bagaje şi maşini, după ce din spital au dispărut mai multe saltele şi materiale sanitare. “M-am simţit umilit şi revoltat deoarece am fost etichetaţi ca nişte hoţi”, spune doctorul Fanea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Camelia Cozma, susţine că poliţia nu a fost sesizată cu privire la aceste furturi. “Nu s-au făcut niciun fel de sesizări cu privire la aceste detalii”- Camelia Cozma.

Conducerea spitalului a anulat dispoziţia de percheziţionare, după ce medicii au făcut scandal.

Stare tensionată între medici şi conducere

Deputatul Kereskeny Gabor spune că reacţia conducerii spitalului este una exagerată.

“Poate ar fi fost mai inspirată o verificare a armatei de paznici de la o firma privată de pază, care este peste tot în incinta spitalului”- le transmite deputatul.

În opinia lui Kereskeny, toate aceste chestiuni au loc pe fondul unei stări tensionate din cadrul instituţiei sus menţionate, unde medicii sunt nemulţumiţi pentru că nu sunt incluşi în luarea deciziilor care îi privesc în mod direct.

Vă recomandăm şi

Foşti manageri ai spitalelor „Marie Curie” şi Bicaz, declaraţi incompatibili

Doctorul-erou de la Rezina care a readus acasă o fostă pacientă traficată în Rusia

Medici acuzaţi de incompetenţă în cazul unei botoşănence. Femeia a sângerat 13 ore după o intervenţie chirurgicală şi a intrat în comă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: