Amănuntele la care trebuie să fim atenţi când rezervăm o cameră. Trucuri de păcălit clienţii folosite de unii hotelieri

Amănuntele la care trebuie să fim atenţi când rezervăm o cameră. Trucuri de păcălit clienţii folosite de unii hotelieri

Camerele mai ieftine sunt de regulă lângă bucătării sau ai geam spre o altă clădire - foto: rch.ro

Unele site-uri trec cu font de dimensiune mult mai mică taxele suplimentare pe care le aveţi de plătit, care nu sunt incluse în preţul camerei, astfel că factura finală creşte considerabil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu apariţia site-urilor de rezervări online pentru hoteluri, o astfel de activitate a devenit una la îndemâna tuturor, dar tocmai simplitatea cu care se poate rezerva o cameră de hotel le poate aduce unora o mulţime de surprize neplăcute.

Spre deosebire de rezervare unui zbor, la rezervarea unei camere de hotel, clienţii nu au prea multe drepturi şi nu au parte nici de despăgubiri dacă ceea ce au rezervat pe un site nu este existent în realitate.

„Există trei mari aspecte de care trebuie să ţina cont turiştii atunci când aleg un hotel şi un anumit tip de cameră. Trebuie să fie foarte atenţi la denumirea camerei, de multe ori veţi vedea în cadrul aceluiaşi hotel o ofertă pentru o camera la 100 lei şi tot pe aceeaşi perioadă o ofertă la 80 lei. De multe ori la camerele puţin mai ieftine, denumite şi economy, există anumite inconveniente la care poate nu suntem destul de atenţi la rezervare, urmărind mereu cel mai mic preţ.

Camerele economy pot fi fără balcon, amplasate lângă bucătărie, vedere spre un perete al altei clădiri. De multe ori nici agenţiile de turism nu specifică aceste detalii în bătălia pentru cel mai mic preţ, de aceea sfătuiesc clienţii să întrebe ce tip de cameră cumpără.”, afirmă Mircea Spătar, managerul unei agenţii de turism.

De cele mai multe ori, la rezervarea unei camere de hotel, preţul cel mai mic găsit poate să aducă cu el, la pachet, dar fără să ştiţi, taxe suplimentare pe care le-aţi ignorat, dar pe care vă vedeţi nevoit să le plătiţi pentru un sejur aşa cum vă doriţi, astfel că la sfârşit ajungeţi la un cost mai mare decât cel cu o cameră afişată la un preţ mai mare.

„Mai sunt camerele cu vedere la gradină sau piscină sau mare dacă este un hotel de litoral, aici iar vom avea tarife diferenţiate în functie de amplasament însă aceleaşi facilităţi în toate camerele.

Camerele junior suite sau family sunt un tip special de camere, mai mari decât cele standard pentru cei care doresc un confort sporit, aceasta fiind varianta optimă.

De asemenea diverse site-uri printre care şi booking.com scriu cu caractere mult mai mici pe anumite destinaţii o multime de taxe neincluse în tarif, aşadar la compararea ofertelor între diverse site-uri şi agenţii să fiţi atenţi mereu dacă au incluse taxe şi ce taxe nu sunt incluse”, mai afirmă aceeaşi sursă


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: