Alegeri locale 2016. La Satu Mare UDMR recâştigă primăria după 4 ani prin Kereskenyi Gabor

Alegeri locale 2016. La Satu Mare UDMR recâştigă primăria după 4 ani prin Kereskenyi Gabor

Kereskenyi Gabor a câştigat primăria Satu Mare - foto: Adrian Caraba

Aceste alegeri locale 2016 au reprezntat o bătălie politică cel puţin la fel de dură ca şi în 2012, dar cu mai multe emoţii pentru cei implicaţi în ea. Cel care a reuşit să îi convingă pe sătmăreni să se prezinte la urne şi să voteze la aceste alegeri locale 2016 a fost Kereskenyi Gabor, care a şi câştigat alegerile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Satu Mare va avea din această lună, pentru următorii patru ani un primar nou. După ce oraşul a fost condus timp de un mandat de către Dorel Coica, de la PSD, acesta a reuşit doar o clasare pe locul al doilea, după candidatul UDMR, Kereskenyi Gabor. Acesta din urmă a reuşit să câştige alegerile la un procent destul de comod faţă de cel de-al doilea contracandidat, dar s-a aşteptat mult până la aflarea rezultatelor.

De la ora 21 până la ora 24 nu s-a suflat o vorbă despre vreun rezultat parţial al alegerilor, deoarece procesele verbale din secţiile de votare ajungeau extrem de greu la sediile partidelor pentru numărătoarea paralelă. Se pare că în secţiile de votare s-a cerut de mai multe ori renumărarea voturilor, ceea ce a dus la amânarea anunţării rezultatelor la partide. Un răspuns oficial s-a dat doar după ora 2:30, când reprezentanţii partidelor şi candidaţii au îndrăznit să se exprime cu privire la voturile şi procentele obţinute.

Kereskennyi Gabor a câştigat la o diferenţă de 5300 de voturi faţă de următorul contracandidat, la anunţarea victoriei fiind numărate voturile din 71 din cele 74 de secţii devotare, primarul Dorel Coica. Pe locul al treilea s-a clasat candidatul PNL Adrian Cozma, iar pe locul patru a primit voturile sătmărenilor pentru a ajunge candidatul Adrian Ştef de la partidul Alde.

Şi conform numărătorii celor de la PNL rezultatele sunt aceleaşi, Gabor Kereskenyi obţinând 17521 de voturi, Dorel Coica 11870, Adrian Cozma 4166 iar Adrian Ştef 4037 voturi. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările