Adolescenţii care au vandalizat un cimitir din Satu Mare au fost trimişi în judecată. Cum îşi justifică aceştia gestul

Adolescenţii care au vandalizat un cimitir din Satu Mare au fost trimişi în judecată. Cum îşi justifică aceştia gestul

Doi adolescenţi de 16, respectiv 17 ani, din municipiul Satu Mare care, toamna trecută, au vandalizat 51 de morminte din cimitirul romano-catolic situat în centrul municipiului au fost trimişi în judecată pentru profanare de morminte.

Cei doi adolescenţi, Bokor Gabriel şi Olah Csongor, sunt acuzaţi că anul trecut, în luna noiembrie, au spart, răsturnat şi vopsit mai multe pietre funerare, au smuls plantele de pe morminte, dintre aparţinătorii defuncţilor 5 persoane constituindu-se părţi civile în proces, cerând despăgubiri, alături de Episcopia Romano-Catolică Satu Mare.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi tineri şi-au recunoscut faptele, punând comiterea acestora pe seama consumului excesiv de alcool şi pe seama faptului că ar fi atei.

Mormintele vandalizate au fost descoperite la începutul lunii noiembrie anul trecut de către reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare, care administrează cimitirul situat în centrul municipiului, cazul fiind reclamat şi Poliţiei.

 ”(…) În urma cercetărilor, s-au constatat următoarele: persoane necunoscute au doborât în total 51 de pietre mortuare. În urma vandalizării, două capace de morminte au suferit deteriorări majore. 70% dintre pietrele mortuare au suferit deteriorări mai mici şi pot fi lipite la loc. 30% dintre acestea însă trebuie schimbate. În vandalizarea mormintelor nu s-a făcut deosebire de naţionalitatea sau religia celor trecuţi în cele veşnice”, a precizat Episcopia Romano-Catolică, printr-un comunicat de presă.
 
Aparţinătorii defuncţilor au reproşat, atunci, Episcopiei, că pe timp de noapte nu a existat niciun paznic, fapt care a facilitat acţiunea profanatorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: