În trei ani, peste 1200 de câini au eutanasiaţi la adăpostul de la Dara

În trei ani, peste 1200 de câini au eutanasiaţi la adăpostul de la Dara

Câinii care sunt prinşi de hingheri şi nu sunt revendicaţi în 7 zile sunt eutanasiaţi - foto:obiectiv-sm.ro

Activiştii pentru drepturile animalelor din Bihor au pornit o adevărată revoluţie împotriva adăpostului de câini de la Dara, judeţul Satu Mare, după ce hingherii le-au luat câinii.

Ştiri pe aceeaşi temă

De curând adăpostul de câini de la Dara a fost din nou în prim plan, după ce un grup de bihoreni s-au deplasat la Dara pentru a-şi recupera câinii ridicaţi de firma din Satu Mare din localităţile lor.
 
Doar că bihorenii nu s-au mulţumit doar cu a-şi lua câinii lor acasă ci doresc să îi salveze pe toţi şi chiar să închidă adăpostul de la Dara, în condiţiile în care sătmărenii sunt prea puţin interesaţi de acest subiect. Excepţie fac cei de la FreeLife, care salvează câini de la adăpostul de la Dara în limita posibilităţilor.
 
Grupul din Bihor a făcut şi o adresă la Primăria Satu Mare pentru a afla mai multe despre modul în care funcţionează cei de la Dara, astfel că au fost ieşit la suprafaţă detalii care până acum nu au fost cunoscute în spaţiul public.
 
Conform răspunsului dat de primărie solicitării celor din Bihor, rezultă că la Dara şi-au găsit sfârşitul un numpr de 1200 de câini, în ultimii trei ani, animale care au fost culese de pe străzi din diverse localităţi iar pentru că nu au fost revendicate în 7 zile, ele au fost ucise.
 
Aceste adăpost a „înghiţit” şi o sumă importantă de bani în ultimii trei ani, respectiv 472.000 lei, bani despre care există suspiciuni că ar fi fost deturnaţi, în sensul în care cei de la adăpost ar fi luat bani pentru câinii adunaţi de pe străzi, i-ar fi declarat eutanasiaţi şi pe urma i-ar fi eliberat doar pentru a-i prinde din nou şi a lua alţi bani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările