În Satu Mare a apărut primul local care acceptă plata în Bitcoin

În Satu Mare a apărut primul local care acceptă plata în Bitcoin

Plata în monede virtuale se realizeaza cu ajutorul unui cod QR generat de cel care urmează sa incaseze - foto: Adrian Caraba

Zeppelin Pub este primul local din Satu Mare care acceptă plata în monede virtuale, după ce  managerul acestuia a început recent să mineze după monede virtuale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogdan Tincu şi Cristi Cherecheş sunt doi sătmăreni care au înţeles trendul de dezvoltarea al monedelor virtuale şi s-au pus pe „săpat”. Alături de ei mai sunt încă două persoane care şi-au achiziţionat miner de „săpat” după criptomonede, unii minând doar după o monedă, alţii după două şi sunt în pregătire să caute chiar şi trei monede deodată cu acelaşi soft.
 
„Ocnaşii Sătmarului”, cu şi-au spus ei într-un grup privat de discuţii au decis că nu e suficient să aibă o comunitate închisă şi să îşi desfăşoare toată activitatea ascunşi, dacă nu pot pe urmă să se dezvolte pe baza a ceea ce găsesc în catabombele virtuale, aşa că au decis să deschidă lumea criptomnedelor spre toţi sătmăreni.
 
Bogdan a făcut în acest weekend prima plata în Bitcoin a unei consumaţii la un local, chiar la localul prietenului său Cristi Cherecheş, Zeppelin Pub. Ca orice alt client uzual, Bodan şi-a comandat un suc şi un ceai, iar la sfârşit, înainte să plece, acesta a cerut să plătească cu monede virtuale.
 
Procedura a fost una simplă, din aplicaţia sa care ţine evidenţa monedelor virtuale şi permite tranzacţiile, Cristi i-au emis un cod QR lui Bogdan, care l-a scanat şi i-a făcut automat transferul pentru suma pe care o avea de plată. 0, 00029 Bitcoin, echivalentul a aproximativ 12 lei a fost suma pe care Bogdan a transferat-o pentru consumaţia sa de la local, fără a avea măcar portofelul la el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările