În PSD Satu Mare a început bătălia internă pentru locurile pe listele de la alegerile parlamentare

În PSD Satu Mare a început bătălia internă pentru locurile pe listele de la alegerile parlamentare

Preşedintele Aurelia Fedorca afirmă că tinereţea va fi un atu pentru viitorii candidaţi - foto: Adrian Caraba

Satu Mare are şapte mandate de parlamentari, iar cei de la PSD sunt în cărţi pentru un senator şi un deputat. Până acum la partid şi-au depus intenţia de a candida douăsprezece persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Social democraţii din Satu Mare mai au ladispoziţie o zi să se înscrie în bătălia internă în urma căreia se va decide care vor fi candidaţii pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Se pare că doritorii nu s-au lăsat mult aşteptaţi, fapt pentru care pe cele 7 locuri, două de senatori şi cinci de deputaţi există deja 12 concurenţi şi nu este exclus ca până mâine seară când se va închide sesiunea de depunere a cererilor de intenţie, numărul acestora să crească.
 
Aceste alegeri parlamentare aduc şi noutăţi pentru PSD Satu Mare, cei mai bătrâni şi rodaţi din partid fiind daţi la o parte.
 
„La comitetul executiv de la Vaslui s-a decis ca la nivel naţional, 70%din cei care candidează pentru o funcţie de senator sau deputat să fie oameni noi, adică să nu fie actuali senatori sau deputaţi, oameni cu care PSD a mai ieşit. Acest lucru se va simţi şi la Satu Mare.De asemenea la aceste alegeri tinereţea va fi cel mai mare atu”, a explicat Aurelia Fedorca, preşedinte PSD
 
Acest lucru va presupune ca la Satu Mare să apară nume noi sau cel puţin mai puţin cunoscute care să îşi exprime dorinţa de a cere votul sătmărenilor pentru a deveni parlamentari. După 2 septembrie cererile de intenţie depuse pentru a deveni candidat la europarlamentare vor fi disecate de o echipă din PSD, iar cuvântul definitoriu îl va aveaun sondaj de opinie care vi fi realizat în judeţ. PSD Satu Mare are atât planuri optimiste cât şi pesimiste când vine vorba de numărul de parlamentari pe care îi va da la iarnă.
 
„Noi zicem că în cel mai rău caz scoatem un senator şi un deputat. Dar varianta optimistă a noastră, care este ţelul, este să facem un senator şi doi deputaţi. Dacă nu ne punem ţinte mari, nu le putem atinge.”, a explicat preşedintele PSD, Aurelia Fedorca.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările