În mai puţin de două luni, NEPI RockCastle începe construcţia mallului la Satu Mare

În mai puţin de două luni, NEPI RockCastle începe construcţia mallului la Satu Mare

Cei de la NEPI vor ocupa astfel o zonă car de peste 20 de ani a fost o mică junglă, în centrul oraşului

Cei de la NEPI au depus dosarul complet pentru autorizaţia de construcţie, iar singurul hop pe care îl mai au de trecut e găsirea unei soluţii tehnice optime pentru fundaţie, solul fiind destul de instabil în zona digului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mallul celor de la NEPI este tot mai aproape de realitate, firma făcând ultimii paşi birocratici pentru a se apropia de momentul construcţiei. Aceştia au depus tot dosarul pentru autorizaţia de construcţie, iar în curând se va trece la partea de săpături pentru fundaţia centrului comercial.
 
„Astăzi s-a depus documentaţia completa pentru autorizaţia de construire. Noi ca administraţie sprijinim orice investitor care investeşte în Satu Mare. Investita NEPI reprezinta mai mult decât un centru comercial în Satu Mare, este vorba de un Mall extraordinar. Sprijinul acordat NEPI nu tine doar de valoarea investiţie, peste 40 milioane euro, dar un Mall va acorda o oportunitate pentru sătmăreni sa aibă banii investiţi în m oraşul lor şi nu în alte oraşe.
 
Grupul îşi propune sa realizeze o serie de îmbunătăţiri la infrastructura, printr-un sens giratoriu şi doua străzi adiacente, strada Digului, dar şi proiectarea unei pasarele peste raul Someş, pentru pietoni şi biciclisti.”, a declarat primarul Kereskényi Gabor.
 
” Suntem nerăbdători sa dam drumul construcţie. Suntem în lucru pe partea de închiriere a spatiilor, suntem în desfăşurarea unui studiu ca sa vedem ce îşi doresc sătmărenii, pentru a putea aduce aici firme pe care şi pe doresc sătmărenii.
 
Datorita terenului de fundare destul de slab avem doua sau trei variante de fundare. Noi credem ca în 30-50 de zile vom începe lucrările, în funcţie de ce variante tehnice primim. NEPI RockCastle îşi propune ca în oraşele unde construieşte sa fie dominant, la nivel local sau regional.
 
Noi am dori deschiderea în finalul anului 2018.”, a declarat domnul Stan, reprezentantul NEPI RockCastle.
 
Acesta a mai afirmat ca malul va avea un cinematograf cu şase săli, dar numele firmei nu este divulgat încă. De asemenea zona de foodcourt se va întinde pe 4500 metri pătraţi dar nu au fost oferite încă nume de branduri care vor ajunge la Satu Mare.
 
„Nu avem încă un nume pentru mall, noi am depus actele sub denumirea de Satu Mare Shopping Center, dar nu ştim dacă vom rămâne acest nume.” a mai declarat reprezentantul NEPI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările