ÎCCJ a hotărât: Mircea Govor, mutat din arest preventiv sub control judiciar. Fostul vicepreşedinte CJ mai stă după gratii până joi

ÎCCJ a hotărât: Mircea Govor, mutat din arest preventiv sub control judiciar. Fostul vicepreşedinte CJ mai stă după gratii până joi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv ieri eliberarea din arest preventiv a vicepreşedintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor, urmând ca acesta să fie cercetat în libertate sub control judiciar. Mircea Govor, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, se află în arest preventiv din 23 decembrie 2015. Acesta este acuzat de procurorii DNA de şase infracţiuni, dintre care patru sunt fapte de şantaj în formă agravată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircea Govor (55 de ani) face politică de aproximativ 16 ani şi este unul dintre cei mai influenţi politicieni din judeţ. A început în anii '90 ca promiţător om de afaceri şi manager de club de fotbal. Conform referatului DNA, Mircea Govor este acuzat că l-ar fi şantajat pe un avocat şi pe un primar din Satu Mare pentru ca firma Tehnic-Asist să obţină contracte din bani publici. În 2010 a comis fapte de şantaj, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra Gazetei de Nord-Vest, un cotidian local, dar şi de calitatea de vicepreşedinte al CJ pentru a ajuta firma amintită să obţină contracte din bani publici.

Govor mai este acuzat şi că în perioada august-octombrie 2013, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD şi vicepreşedinte a CJ Satu Mare s-a folosit de influenţa şi autoritatea funcţiilor deţinute ca să obţină numirea/detaşarea/împuternicirea/menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou înfiinţatei structuri a Finanţelor Judeţene Satu Mare a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat vineri, 15 ianuarie, cererea procurorilor DNA de prelungire a arestării preventive a lui Govor. Contestaţia depusă de procurorii DNA s-a judecat ieri,  însă Înalta Curte de Casaţie şi Jusţie a hotărât ca Mircea Govor să fie plasat sub control judiciar.  Pe timpul cât se află sub control judiciar, Govor trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la Poliţia municipiului Satu Mare, conform programului de supraveghere; să nu depăşească limita teritorială a României; să nu se apropie de persoanele vătămate sau de membrii familiei acestora, de alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, de martori ori experţi şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Vă mai recomandăm:

Mircea Govor, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Satu Mare

Poliţia Satu Mare, la cheremul baronului PSD Mircea Govor

Stenograme. Cum funcţiona reţeaua de trafic de influenţă prin care Mircea Govor îşi instala oamenii în funcţii în Satu Mare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările