Zeci de piloţi francezi vor survola în aceste zile teritoriul românesc. Sunt toţi trecuţi de 60 de ani şi pilotează nave ultrauşoare

Zeci de piloţi francezi vor survola în aceste zile teritoriul românesc. Sunt toţi trecuţi de 60 de ani şi pilotează nave ultrauşoare

FOTO radioresita.ro

Aeroclubul Romaniei, împreună cu Association Air du Temps din Franţa, organizează în aceste zile Raidul Aerian Turul Romaniei cu aeronave ultrauşoare motorizate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 30 de piloţi din Franţa vor survola, timp de o săptămână, mai multe oraşe din România, într-o manifestare care a devenit deja tradiţie, aflându-se la cea de treia ediţie.  Este vorba Raidul Aerian Turul României, care a fost efectuat pentru prima dată în 2009. Avioanele ultrauşoare au sosit în România, marţi în jurul orei 18.00.

“E vorba de 28 de avioane, la care se va adăuga încă o aeronavă de la Caransebeş. E a treia ediţie a raidului. Au mai fost în 2009, în 2013. Atunci au fost de fiecare dată câte 45 de avioane, acum sunt 28. Vor ateriza pe aeroportul din Arad, pentru formalităţile de vamă şi de poliţie de frontieră, după care parchează la Şiria, unde rămân şi peste noapte. Dimineaţă vor pleca spre Caransebeş, unde vom ajunge în jurul orei 13 pe aerodrom şi vom petrece acolo aproximativ o oră. După ce vor lua masa şi vor alimenta, vor pleca mai departe, prin Deva, la Bistriţa Năsăud, unde vor sta patru zile şi în fiecare zi o să se facă câte o buclă de două-trei sute de kilometri şi o să atingem Suceava, Braşov, Maramureş şi ne întoarcem în Oradea şi din nou la Şiria”, ne-a declarat Marinel Chevereşan, organizatorul acestui raid.

Piloţii care ajung în România sunt toţi din Franţa şi au vârste cuprinse între 60 - 70 de ani.

“Ideea acestui tur s-a înfiripat acum mulţi ani. Au venit şi le-a plăcut zona şi probabil că vor mai veni cu încă un raid în lunile septembrie, dar va fi o altă trupă. În oraşele unde poposim, este deschis accesul publicului şi pot vedea avioanele, atât cât stăm în fiecare aerodrom”, a mai spus Chevereşan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: