Vite moarte, lăsate să putrezească în curtea unei femei şi mâncate de câini. Motivul pentru care proprietara animalelor nu le-a mai putut îngriji

Vite moarte, lăsate să putrezească în curtea unei femei 
şi mâncate de câini. Motivul pentru care proprietara animalelor nu le-a 
mai putut îngriji

FOTO Facebook

O femeie de 83 de ani, din Anina, şi-a îngrozit vecinii după ce a lăsat mai multe vite, care au murit în curtea sa, să fie hrană pentru câini. Animalele au intrat în putrefacţie.

Bătrâna locuieşte singură, la capătul unei străzi din oraşul Anina, şi are mai multe animale pe care le creşte. Fiind la o vârstă înaintată şi fără niciun sprijin, femeia nu mai poate să îngrijească vitele, însă refuză să le dea. Zilele trecute, vecinii au fotografiat proprietatea cu animalele moarte şi au pus fotografiile pe o retea de socializare, solicitând intervenţia autorităţilor.

“E o bătrână de 83 de ani, o proprietate privată, pe care nu poţi să o convingi să nu mai ţină atâtea vite. Este o proprietate privată, fotografiile care au apărut au fost făcute peste gard. Pe noi nu ne lasă să intrăm. O să mergem cu medicul veterinar şi cu poliţia să vedem ce e de făcut. Animalele sunt la ea in grădină. Pe lângă cele moarte, mai are câteva care trăiesc, dar nu ştiu câte. O să încercăm să intervenim astăzi cu poliţia”, ne-a declarat Gheorghe Românu, primarul oraşului Anina.

Biroul de presă al IPJ Caraş-Severin a anunţat că poliţiştii s-au sesizat din oficiu sub aspectul încălcării Legii 205/2004, privind protectia animalelor. De altfel, o asociatie din Timişoara s-a oferit să cumpere restul animalelor care încă trăiesc.

“Doamna mai are încă şapte vaci, care trăiesc dar sunt subnutrite. Ar vrea şi nu ar vrea să le vândă. Noi am vrea să strângem bani să cumpărăm vacile să le ducem la un adăpost de lângă Bucureşti. E vorba de un sanctuar pentru văcuţe. Am încercat să îi explic că dacă nu poate face faţă asta e cea mai bună soluţie. Părea că înţelege, dar nu am certitudinea că o să fie de acord”, ne-a declarat Monica Sofia Izvănariu, de la asociaţia de protectia animalelor ALMA, din Timişoara.

În cele din urmă, poliţiştii împreună cu o echipă de la DSV Caraş-Severin au intrat pe proprietatea bătrânei, unde au făcut fotografii au luate probe şi împreună cu Primăria Anina au dispus mărsuri pentru ridicarea cadavrelor de animale şi încearcă să o convingă pe bătrână să vândă animalele care mai sunt în viaţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: