VIDEO Urnă mortuară descoperită pe vârful muntelui Ţarcu. „Când mergi pe munte eşti pregătit să întâlneşti necunoscutul“

VIDEO Urnă mortuară descoperită pe vârful muntelui Ţarcu. „Când mergi
pe munte eşti pregătit să întâlneşti necunoscutul“

Urna descoperită pe vârful Ţarcu SURSA Facebook/Serviciul de voluntariat Montan

Urna cu cenuşă a fost descoperită de cei de la Serviciul de Voluntariat Montan, care au înlocuit indicatorul de pe vârful Ţarcu.

Echipa Serviciului de Vuluntariat Montan Caraş-Severin a înlocuit panoul care indica vârful Ţarcu, aflat la 2.190 de metri, în Carpaţii Meridionali.

În timpul acestor lucrări, oamenii munţii au descoperit, printre bolovani, o urnă mortuară.
 
„Când mergi pe munte eşti pregătit să întâlneşti necunoscutul şi eventualele surprize. E ceva unic ce am găsit noi la amplasarea stâlpului cu tabla de pe Vf Ţarcu. Oarecum a fost şocant să găsim această urnă mortuară. Desigur am respectat dorinţa defunctului şi urna a fost aşezata într-un loc unde poate să rămână pe veci fără să mai poata fi deranjat”, au scris cei de la Serviciul de Voluntariat Montan, pe pagina lor de Facebook.

Pe urna mortuară este trecut numele Petr Zelinka, născut în 1976 şi decedat în anul 2019. Aşadar, este vorba de o persoană care a decedat anul trecut, la vârstă de 43 de ani, foarte probabil fiind vorba de un împătimit al muntelui.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: