VIDEO Proiect WWF România. Cum arată MuMa Hut, căsuţa în care turiştii se pot caza în mijlocul naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă experienţă de locuire în natură, în Măgura Zimbrilor: MuMA Hut. Vă prezentăm primele imagini cu această „tiny house” construită prin eforturi voluntare în livada rangerul Daniel Hurduzeu, în Sat Bătrân (Armeniş, judeţul Caraş-Severin).

MuMA Hut va primi oaspeţi care doresc să trăiască experienţa naturii sălbatice atât dinafara, cât şi dinăutrul căsuţei prevăzute cu o fereastră generoasă către peisaj.

Datorită iniţiativelor WWF din ultimii 6 ani, în zonă sălăşluiesc acum peste 57 de #zimbri în sălbăticie, care au un efect substanţial în vederea diversificării florei şi faunei locale.

Zimbrii atrag vizitatori şi prezenţa lor este fundamentală pentru dezvoltarea ecoturismului.

Proiectul MuMA Hut are rolul de catalizator şi exemplu pentru dezvoltarea capacităţii de ospitalitate şi, prin urmare, a dezvoltării durabile a comunităţii rurale. MuMA Hut este şi un prototip pentru campusul WeWilder, altă iniţiativă WWF România în Armeniş, un ansamblu de căsuţe şi un spaţiu comunitar, cu rol de #coworking în #natură, care va găzdui oaspeţii interesaţi de iniţiativele locale.
 

Echipa care lucrează la acest proiect este formată din Oana Mondoc, Miodrag Stoianov, Alina Floroi, Ioan Moldovan, Krisztina Bokos, Felix Pantalici, Raoul Chiricheş, Florin Gherman, Ioan Buşe, Gabi & Jochen Cotaru

Foto: Răzvan Dima

CITESTE SI:

Creşte populaţia de zimbri din Munţii Ţarcu. Un nou grup de animale adus în zonă de Rewilding Europe şi WWF România

Ţinuturile tot mai sălbatice ale României. Ce s-a întâmplat cu zimbrii din Germania eliberaţi în Munţii Poiana Ruscă

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite