VIDEO Mesaj devastator pentru politicieni, din partea unei eleve: „Ne înecăm în gunoaie. Corupţia mă sufocă. Ce viitor îmi oferiţi, dragi politicieni?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea
Andreea

Andreea este o elevă din Reşiţa care a decis să le transmită un mesaj politicienilor. Într-o filmare postată pe Youtube, Andreea vorbeşte despre cele mai mari probleme cu care se confruntă în momentul de faţă România.

Mesajul Andreei apare în contextul mişcării greviste “Fridays for Future”, lansată în Suedia şi la care s-au alăturat elevi din mai multe ţări pentru a protesta împotriva lipsei de actiune politică faţă de schimbarile climatice.

"Mă numesc Andreea. Am decis să iau atitudine împotriva politicienilor care îmi fură viitorul. Cu fiecare minciună, cu fiecare decizie proastă ei vorbesc nimicuri. Timp în care cei mulţi ca mine suferă, iar natura moare. Ea este suportul vieţii Fără ea nu putem supravieţui. Ultimele păduri seculare cad răpuse planificat de noi românii pentru străini.

Bietele animale sălăbatice rămân fără habitat. Aerul nostru e greu de respirat. Apa de băut trebuie deja cumpărată. Ne înecăm în gunoaie. Corupţia mă sufocă. Ce viitor îmi oferiţi dragi politicieni? Eu nu pot vota încă, dar sunt liberă să vorbesc şi să vă cer să luaţi aminte la ce v-am spus acum. Deoarece paharul s-a umplut! Eu sunt doar Andreea, din Reşiţa, elevă la şcoala gimnazială şi vorbesc în numele naturii şi a milioanelor de copii din România”, este mesajul Andreei.

Mama fetei, Teodora Alina Şinculeţ, a lucrat în trecut ca biolog la Parcul Naţional Semenic. Spune că Andreea a crescut în natură şi se revolta mereu când vedea că se întâmplă lucruri nefireşti. “Andreea a crescut cu aşa ceva în familie. Mergea mereu cu mine pe teren şi de fiecare dată era extrem de revoltată când vedea tăieri de păduri ilegale sau incendieri de pajişti, poate era chiar mai revoltată decât mine. Inclusiv la grădiniţă şi apoi la şcoală povestea educatoarei şi învăţătoarei. Mereu avea ceva de spus pe această temă. Am fost cu ea şi la miting la Timişoara şi e mereu foarte implicată în această direcţie”, spune mama Andreei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite