VIDEO UPDATE Maşina care a plonjat în Dunăre cu cinci oameni în ea a fost scoasă la mal. Familia dată dispărută nu a fost găsită în autoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina a fost scoasă la suprafaţă la peste 24 de ore după accident FOTO ISU Caraş Severin
Maşina a fost scoasă la suprafaţă la peste 24 de ore după accident FOTO ISU Caraş Severin

O maşină în care se aflau cinci persoane, între care şi un copil, a plonjat în Dunăre, în judeţul Caraş-Severin, în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 octombrie. Accidentul s-a produs într-o curbă foarte periculoasă din localitatea Coronini. Localnicii spun că, în acelaşi loc, unde parapetul este rupt din 2015, au mai avut loc cel puţin încă două accidente similare, soldate cu victime.

 În accident se presupune că şi-au pierdut viaţa patru oameni, membri ai unei familii de muzicanţi. La mai bine de 24 de ore de la incident, maşina căzută în Dunăre a fost găsită, dar nici urmă de familia despre care se presupune că a rămas blocată în autoturism.


 UPDATE 16.20 Pompierii au reuşit duminică, 8 octombrie, să găsească maşina scufundată în Dunăre şi să o aducă la suprafaţă. Salvatorii spun, însă, că n-au mai găsit în maşină pe niciunul dintre cei patru ocupanţi şi că operaţiunile de căutare ale victimelor vor fi, cel mai probabil, suspendate.

Un apel la 112, primit sâmbătă, 7 octombrie, în jurul orei 11.44, semnala că în localitatea Coronini un autoturism a părăsit carosabilul şi a căzut în Dunăre.

În maşina căzută în Dunăre se aflau cinci persoane. “Şoferul de 44 de ani din Berzasca, a reuşit să se salveze şi a fost transportat la spitalul din Moldova Nouă. Celelalte patru persoane, din spusele şoferului, se pare că ar fi vorba despre o familie din Sicheviţa: soţ, soţie şi doi copii. Soţul 48 de ani, soţia de 40, un copil, care avea 22 de ani  şi al doilea copil, un minor de trei ani. Aceştia ar fi rămas blocaţi în maşină, iar până acum nu au fost găsiţi”, a declarat Cecilia Dăneţ, purtătoarea de cuvânt a IPJ Caraş-Severin.

Scafandrii au făcut mai multe scufundări, fără să găsească maşina sau cele patru victime ale accidentului. Căutările au fost reluate duminică dimineaţă.


Acordeonistul Bănuţ Jurj şi fiul său mai mare, ambii morţi în accidentul teribil de pe clisura Dunării FOTO Youtube

banut

Familia pe care o caută pompierii se numeşte Jurj, iar capul familei, Bănuţ, era un muzicant cunoscut în zonă. Localnicii vorbesc despre ei ca despre nişte oameni cumsecade. “Sunt o familie mai săracă, dar sunt nişte oameni extraordinari. Bănuţ, săracul, a fost plecat prin străinătate şi cânta şi el pe unde apuca să facă bani ca să-şi crească copiii. El a crescut copil sărac, dar era cinstit şi un om extraordinar. Mai au acasă un băiat şi o fată, minori, dar şi o fată mai mare care e căsătorită. În maşină cu ei era băiatul cel mare”, ne-a povestit o vecină din Sicheviţa. Aceasta spune că sătenii vor să strângă bani şi să-i ajute pe copii cu cheltuielile ce urmează.

“E o tragedie mare. Deocamdată nu ştie nimeni cum s-a întâmplat. Sunt pe malul apei şi aşteptăm să vedem ce să întâmplă, că nu i-au găsit până acum. Mai are trei copii, cinci au fost de toţi”, ne-a  declarat şi Nicolae Kramer, primarul comunei. 

Localnicii spun că zona în care s-a produs accidentul este extrem de periculoasă, traseul fiind unul cu multe curbe şi mărginit pe de-o parte de stânci, iar pe cealaltă parte de Dunăre. Aceştia spun că marginea drumului, de către apă, ar trebui să aibă o protecţia mai mare nu doar parapeţii de tablă.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite