Un român pleacă în Mongolia, să gătească pentru aur. Are în geantă un teanc de pliante ca să-i convingă pe asiatici să facă turism în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Popovici speră să vină cu multe medalii din Mongolia
Marian Popovici speră să vină cu multe medalii din Mongolia

Bucătarul cărăşean Marian Popovici reprezintă România la una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de gătit, ce are loc în Mongolia, în perioada 6-8 septembrie.

Marian Popovici, este Executive Chef şi e unul dintre cei mai valoroşi bucătari din Banat. Este un tânăr născut, la Rudăria, în Caraş-Severin, care la doar 30 de ani, a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din ţară.

În prezent, este căutat pentru a găti la toate marile evenimente din zona Banatului şi nu numai. Aşa se face că ACEEA, organizaţia profesională a bucătarilor din România l-a desemnat pe Marian să participe la una din cele mai importante întreceri gastronomice, Cupa Gingis Han, din Mongolia. România mai are un singur reprezentant pentru această competiţie, Iulia Drăguţ, preşedinta organizaţiei profesionale, cea care va face parte din juriul acestui festival.

Marian Popovici este încrezător în măiestria sa şi speră să se întoarcă cu cel puţin o medalie de aur din Mongolia. “Am ceva emoţii, mai ales că, de această dată voi fi singurul român din această competiţie. Sper să iau cât mai multe medalii şi cel puţin una să fie din aur. Le mulţumesc doamnei Iulia Drăguţ, preşedinta ACEEA şi domnului Radu Zărnescu, preşedinte Euro Toques Romania, pentru încrederea acordată şi sper să nu-i dezamăgesc”, a spus Marian, care se pregăteşte să participe la trei secţiuni: peşte/fructe de mare, pasăre şi carne roşie.

Ca de fiecare dată, când se prezintă la un concurs gastronomic, Marian nu uită de unde a plecat şi are în bagajul său şi câte un teanc cu pliante cu Morile pe apă de la Rudăria şi Cascada Bigăr. Profită că, la acest gen de evenimente, vin oameni din întreaga lume şi nu ezită să-i invite să viziteze România, respectiv Caraş-Severinul.

Marian  a absolvit un liceu cu profil alimentar, însă aventura sa în bucătărie a început în armată, când a avut de ales între bucătărie şi instrucţie. A ales bucătăria şi de atunci nu a mai ieşit din ea.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite