Un oraş din România va avea, din nou, tramvaie după 8 ani. Investiţia se ridică la 40 de milioane de euro din fonduri UE

Un oraş din România va avea, din nou, tramvaie după 8 ani. Investiţia se ridică la 40 de milioane de euro din fonduri UE

FOTO Arhiva

Ministerul Dezvoltării a lansat licitaţia pentru achiziţia a 13 garnituri de tramvai, care vor circula în municpiul Reşiţa. Întreaga investiţie se ridică la 40 de milioane de euro, bani europeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

După aproape un deceniu, reşiţenii vor avea din nou tramvai. În acest an, încep lucrările pentru infrastructura de rulare şi se aşteaptă ca Ministerul Dezvoltării să facă achiziţia tramvaielor. Ruta va avea circa 9 kilometri. Finanţarea se face prin Programul Operaţional Regional.

Totul a pornit de la dorinţa actualului primar Ioan Popa, care, încă de când a venit pe funcţie, în 2016, a anunţat că va reintroduce tramvaiul în oraşul de pe Bârzava.

Edilul cărăşean Ioan Popa spune că, după toate studiile şi expertizele făcute, împreună cu specialişti în domeniu, a ajuns la concluzia că este cel mai eficent mod de a face transport pe cei 9 km, unde a funcţionat şi în trecut reţeaua de tramvaie, mai ales pentru că întreaga finanţare este de la Uniunea Europeană.

“Am facut o expertiză cu specialiştii de la Facutatea de Arhitectură, de la Timişoara, oameni care ştiu ce vorbesc în domeniu, în plus m-am consultat cu cei de la ADR Vest, cei prin care se derulează finanţarea. Aceste proiecte au ca principal obiectiv reducerea emisiilor de C02, iar cel mai apreciat mijloc de transport, în această axă de finanţare, este tramvaiul. În afară de emisii reduse de CO2, are rata de eficienţă cea mai bună”, afirmă primarul.

Pe lângă reintroducerea tramvaielor, din aceeaşi finanţare, vor fi modernizate străzile şi vor fi făcute piste de bicilete pe tot traseul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările