Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul

Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul

Antonio nu poate respira fără ajutorul aparatelor

Antonio Popovici, un băieţel de trei ani, din vestul ţării, trece printr-o suferinţă greu de descris în cuvinte. Suferă de amiotrofie spinală de tip 1 Werdnig-Hoffmann, o boală care îi atrofiază muşchii corpului şi a inimii.

La numai două luni de zile de la naştere, părinţii au primit cumplitul diagnostic, imediat după aceea au urmat două operaţii: una de traheostoma şi alta de gastrostomă. Practic, plămânii lui Antonio Popovici nu pot respira fără ajutorul aparatelor, doar acestea îl mai ţin în viaţă. De asemenea, Antonio este hrănit permanent numai printr-o sondă gastrică.

“Deşi are numai trei anisori, cea mai parte a timpului a stat prin spitale, în mod special în spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara. Din acest motiv, părinţii lui au hotărât să se mute din judeţul Arad, în Timisoara, pentru a diminua costurile foarte mari cu deplasările repetate şi dese la spital. Viaţa lui Antonio depinde în continuare de un aparat, un concentrator de oxigen, de tratamentul lunar şi de mila lui Dumnezeu”, spune Samuel Negoiescu, preşedintele Asociaţiei Umanitare “Misiunea Speranţă pentru România”, care încearcă să-i ajute pe părinţii lui Antonio să adune banii necesari tratamentelor.

Venituri puţine, cheltuieli mari

Florin, tatal lui Antonio este singurul care lucrează, având un salariu minim pe economie. Alina, mama lui Antonio este în permanenţă lângă el 24 de ore, 7 zile din 7, îngrijindu-l cum numai o mamă poate, rugându-se lui Dumnezeu ca să îl ţină pe Antonio în viaţă.

Tratamentul lunar pentru Antonio costă 1.500 de lei lunar, chiria la apartament 650 de lei lunar, chiria pentru concentratorul de oxigen 200 de lei lunar, iar venitul familiei este de numai 1.900 lei (salariul tatălui, plus indemnizaţia copilului).
Pentru a reuşi să facă faţă atâtor cheltuieli, părinţii lui Antonio au fost nevoiţi să facă apel la bunăvoinţa proprietariilor, a rudelor şi a prietenilor.  De câteva luni de zile nu au mai reuşit să plătească chiria pentru aparat, iar pentru a putea suporta tratamentul lunar pentru Antonio părintii s-au împrumutat.

“Facem un apel de către toti oamenii cu suflet mare, să ne unim fortele, să îl ajutăm pe Antonio! În prima fază este nevoie de 1.000 de euro pentru a cumpăra concentratorul de oxigen, pentru elimina costul chiriei lunare. Viaţa lui Antonio depinde de acest aparat! De asemenea, ne dorim să susţinem tratamentul lunar al lui Antonio pentru cel puţin un an de zile, este nevoie de suma de 6.500 de euro. În total este nevoie de 7.500 de euro, pentru concentratorul de oxigen şi tratamentul lunar. Viaţa lui Antonio depinde şi de ajutorul nostru”, spune reprezentantul asociaţiei, "Misiunea Speranţa pentru România".

"Îl iubesc enorm aşa cum este, deşi niciodată nu i-am auzit glasul, niciodată nu mi-a spus mama"

Alina, mama lui Antonio face şi ea un apel disperat către toţi cei care au posibilităţi financiare să o ajute să-şi ţină copilul în viaţă. ,,Mi-am dorit foarte mult un copil, pe Antonio l-am avut după şase ani de încercări. Îl iubesc enorm aşa cum este, deşi niciodată nu i-am auzit glasul, niciodată nu mi-a spus mama, niciodată nu îl voi auzi plângând şi nici nu îl voi vedea zâmbind. Cu toate acesta este copilul meu, îl iubesc ca pe viaţa mea, doar o mamă poate să înţeleagă şi doar dragostea mea pentru el îmi dă putere să lupt. Ce îmi doresc cel mai mult?…. ca Antonio să poată beneficia de tratamentul lunar şi de aparatele care îl ţin în viaţă!”, spune Alina.

Mai multe informaţii puteţi obţine de la Alina, mama băieţelului, la numărul de telefon 0726.468.473. Mai jos, sunt conturile bancare în care puteti face donaţii, deschise pe numele asociaţiei umanitare ,,Misiunea Speranta pentru România”. Dacă faceţi donaţii trebuie să specificaţi pentru ,,pentru Antonio”!

 BCR (Banca Comerciala Romana)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad

 Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad

 Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: