Un asistent din Reşiţa care a îngrijit persoane cu coronavirus este suspect că a fost infectat. În momentul de faţă este izolat într-un salon special în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP/ China Out
FOTO AFP/ China Out

Un asistent medical care lucrează în Germania este suspect de infecţie cu coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a ajuns în această dimineaţă la UPU Reşiţa, de unde a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara.

UPDATE Suspiciunea de coronavirus a fost infirmată


Dr.Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase din spitalul timişorean spune că pacientul prezintă simptome uşoare, dar pentru că a îngrijit persoane infectate cu coronavirus s-au luat toate măsurile prevăzute în astfel de cazuri.

"E un tânăr, care a lucrat asistent medical în Germania şi care a îngrijit patru pacienţi infectaţi în perioada 15 ianuarie-5 februarie. În 7 februarie a venit în România, să-şi viziteze părinţii la Reşiţa. De ieri, prezintă febră şi simptomalogie respiratorie, dar cu manifestări uşoare. Motiv pentru care s-a prezentat în spitalul de la Reşiţa, fiind îndrumat spre clinica noastră, unde avem un departament specializat pentru aşa ceva", spune dr. Musta.

Pacientul este izolat in momentul de faţă iar rezultatele investigatiilor se vor afla în cel mult 48 de ore.

"Avem două saloane izolate, avem protocol, intră un medic dedicat care se îmbracă în echipament special şi asistenta. Am recoltat analizele, le-am trimis la BUcureşti, posibil ca mâine sau poimâine să aflăm rezultatul", mai spune dr. Virgil Musta.

Dacă suspiciunea se confirmă pacientul ar putea ajunge la Institutul Matei Balş din Capitală, dar există şi posibilitatea ca acesta să rămână şi să fie tratat la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, totul depinde de stare pacientului şi de protocoalele medicale ce se stabilesc în acest caz.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite