Turul României pe bicicletă, în 16 zile. Un grup de cetăţeni ai Republicii Moldova sărbătoresc Centenarul Unirii într-un mod inedit

Turul României pe bicicletă, în 16 zile. Un grup de cetăţeni ai Republicii Moldova sărbătoresc Centenarul Unirii într-un mod inedit

Cicliştii moldoveni sunt încântaţi de ospitalitatea românilor

Un grup de 13 ciclişti amatori din Republica Moldova au ales să sărbătorească Centenarul printr-un tur al României pe bicicletă. Traseul pe care şi-au propus să-l parcurgă, în 16 zile, are peste 1.000 de kilometri şi cuprinde mai multe obiective turistice şi istorice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cicliştii moldoveni au plecat duminică, din Timişoara, luni au ajuns la Lugoj, marţi la Hunedoara, iar astăzi coboară spre Defileul Jiului. În cele mai multe din oraşele în care poposesc au înţelegeri reprezentanţii administraţiilor locale, sunt primiţi la primării şi se bucură de frumuseţile locului. Grupul este condus de către Vasile Fotescu, preşedintele Clubului Cicliştilor Amatori din Republica Moldova.

“Clubul nostru organizează pentru al treilea an un tur în România, însă anul acesta este unul special şi de aceea l-am şi numit Turul Centenarului, pentru a marca acest eveniment. Am ajuns la Timişoara cu autocarul, suntem echipaţi corespunzător, cu bună dispoziţie şi deja suntem la Hunedoara. Vrem să trecem Transalpina şi mergem spre Constanţa, iar de acolo la Chişinău. Pe bicicletă, unim cele două ţări şi facem acest tur sănătos. Sunt foarte locuri foarte frumoase şi primitoare, iar din maşină nu putem să le descoperim. Cu bicleta e cel mai bine, mai ales că la fiecare aproximativ 15 kilometri facem câte o oprire”, spune Vasile Fotescu.

Cicliştii moldoveni sunt fascinaţi de România şi povestesc că pe tot traseul vor face mai multe filmări care vor sta la baza unui film documentar ce urmeză să fie prezentat la Chişinău şi în mai multe oraşe din Republica Moldova.

“Facem fotografii şi filmăm locurile prin care trecem. “România este minunată, este foarte primitoare şi le mulţumim românilor pentru felul în care ne primesc. Vrem să facem şi un film documentar al Centenarului în care să cuprindem tot acest traseu şi toate frumuseţile pe care le-am văzut. La noi se văd foarte bine aceste iniţiative legate de Centenar. Dacă se făceau aceste acţiuni despre unire cu 15 ani în urmă, eram mult mai informaţi la grăbirea acestui proces”, a mai spus Fotescu.

Grupul care face turul României anul acesta e format din doctori, profesori, mecanici, studenţi etc. Cel mai în vârstă participant are  52 de ani, iar cel mai tânăr 23 de ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: