TIMP LIBER: Invitaţie la înălţime pe Munţii Aninei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă şedinţele de căţărare costă chiar şi 100 de euro, turiştii se înghesuie să simtă adrenalina în Munţii Banatului, care sunt tot mai căutaţi. Sporturile extreme devin tot mai atractive pentru românii din vestul ţării, deşi costă mult să te caţări la altitudini mari.

Adrenalina la câteva sute de metri altitudine este ceea ce caută turiştii din vestul ţării, atunci când vin în Caraş-Severin. Astfel, tiroliana este unul dintre sporturile montane extreme care prinde tot mai mult la public.

„Turele de aventură sunt tot mai căutate. Tiroliana pe traseele din Munţii Aninei este agreată, mai ales de timişoreni, pentru că în judeţul Timiş nu sunt locaţii potrivite pentru acest sport”, a explicat instructorul Sorin Fitu, de la Vertical Adventure, asociaţie care organizează ture de aventură în judeţ.

Turişti mulţi, preţ mic

Cu cât sunt mai mari grupurile de turişti care se înscriu la practicarea de sporturi extreme, cu atât pachetul este mai ieftin. O altă condiţie impusă de organizatori este dificultatea. Dacă aceasta creşte, la fel şi preţurile. „Pentru grupurile mai mari de zece persoane, turiştii scot din buzunare sume cuprinse între 50 şi 100 de euro”, a mai spus Fitu.

RECOMANDARI

Pe patine în mijlocul verii
Deşi zilele patinelor au apus demult pentru cei pasionaţi de acest sport, reşiţenii se pot bucura, mai nou, de patinoarul din Parcul Tricolorului, din cartierul Govândari.  Astfel, cei care iubesc acest sport au tot anul la dispoziţie ca să alunece pe gheaţa din plastic. Indiferent de ora la care ajung pe patine, micuţii pot patina gratis. Asta pentru că cei care deţin obiectivul s-au gândit să îi surprindă plăcut pe copii, timp o lună, odată ce au reuţit să inaugureze patinoarul. După ce trec 30 de zile de la inaugurare, suma de intrare va fi modică.

Invitaţie la Zoo pentru copii şi părinţi
Cu mic, cu mare, reşiţenii pot vizita Grădina Zoologică „Ion Crişan” din oraş. Poneii Ilie, Puiu şi Floarea sunt scoşi la licitaţie, iar micuţii care vor să îi revadă înainte să fie înstrăinaţi mai au o şansă, la acest sfârşit de sătămână. Biletul de intrare costă suma simbolică de 1 leu pentru tinerii sub 18 ani şi 2,5 lei pentru adulţi. Grădina Zoologică din Reşiţa este una dintre puţinele care mai funcţionează în ţară. În prezent, municipalitatea a depus un proiect de extindere, astfel încât să poată păstra toate animalele.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite